Specialiștii atrag atenția asupra unor efecte mai puțin cunoscute ale porumbului fiert, copt sau la conservă.
Porumbul nu are deloc gluten, dar proteinele pe care le conține sunt de cele mai multe ori confundate de către organismul uman. Prin urmare, se poate irita mucoasa intestinală.
Boala de temut pe care o poate provoca porumbul este diabetul deoarece are în compoziția sa foarte mult zahăr și amidon. Pe lângă acest aspect, porumbul conține și celuloză, care îl face foarte greu de digerat.
O altă problemă majoră este faptul că în ultimii ani a apărut porumbul modificat genetic, cu efecte devastatoarea pentru sănătate. Consumat în cantități mai mari poate să ducă la apariția unor tumori canceroase și poate afecta și glandele endocrine.
În concluzie, fiți foarte atenți atunci când consumați porumb! Să fie din sursă sigură, nu modificat genetic! Unii specialiști recomandă ca porumbul să fie scos din alimentație.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu