Secretul bunicii, cum să-ți răcorești casa dacă nu ai aer condiționat: simplu și absolut gratuit

Secretul bunicii, cum să-ți răcorești casa dacă nu ai aer condiționat - simplu și absolut gratuit. Sursa - Pexels
Secretul bunicii, cum să-ți răcorești casa dacă nu ai aer condiționat - simplu și absolut gratuit. Sursa - Pexels

Aparatul de aer condiționat este scump și consumă multă electricitate, iar ventilatorul doar plimbă aerul încălzit, aproape fără a răcori casa.

 

 

Este timpul să ne amintim de secretul bunicii de a răcori casa în timpul verii: este simplu și absolut gratuit.

Aparatul de aer condiționat poate fi înlocuit cu ușurință. Pentru asta aveți nevoie de un cearșaf și un lighean cu apă.

Alegeți o cearșaf din material ușor și scufundați-l în apă rece. Stoarceți excesul de apă. Deschideți fereastra și atârnați cearșaful în fața ei. Repetați procedura pentru toate ferestrele din casă. Dacă locuiți într-o casă la curte, puteți pune un cearșaf umed și la ușa de la intrare.

Nu uitați să umeziți din când în când cearșafurile. Este convenabil să faceți acest lucru cu o sticlă cu pulverizator. Aerul, care trece prin pânza umedă, va fi rece și proaspăt.

Gospodinele cu experiență nu aruncă aspirina expirată: vei fi surprins ce poți face cu pastilele

Pentru un alt truc aveți nevoie de un lighean cu apă și un ventilator. Așezați ventilatorul astfel încât fluxul de aer să fie îndreptat spre dvs,. iar ligheanul cu apă să fie în fața ventilatorului. Vei fi surprins cât de ușor va fi să respiri. 

Apropo, și un număr mare de flori de cameră te ajută. Plantele produc oxigen, iar aerul rămâne ușor. Nu uitați să curățați frunzele mai des și să le pulverizați cu apă. 

 

 

BONUS. Cea mai buna capcană pentru țânțari și muște: o poți face în casă și vei scăpa de toate insectele

 

Țânțarii și muștele sunt una dintre cele mai presante probleme ale verii. Pentru a le combate, au fost inventate multe soluții, care, din păcate, nu sunt eficiente mereu.

În plus, unele spray-urile împotriva țânțarilor  pot fi dăunătoare pentru oameni. Din fericire, există o metodă populară, cu care poți combate insectele.

Nu aruncați niciodată tulpinile de verdeață: iată cum le puteți folosi. Cinci secrete, dezvăluite de bucătari

Pentru a face acasă o capcană pentru insecte, veți avea nevoie doar de cele mai simple ingrediente. 

Luați o sticlă obișnuită de plastic și tăiați-i gâtul. Nu aruncați această parte, deoarece o veți folosi la final. Umpleți sticla cu 200 ml de apă caldă, în care trebuie să dizolvați 50 grame de zahăr.

După ce lichidul dulce s-a răcit, adăugați 1 gram de drojdie. Nu este necesar să amestecați conținutul recipientului. După aceea, introduceți partea tăiată în sticlă cu gâtul în jos și înfășurați întreaga structură cu un ziar.

Puneți această capcană, care atrage țânțarii, într-un loc întunecat. Așa că insectele, care vă deranjează, vor fi atrase de mirosul ispititor, iar apoi nu vor mai putea ieși din capcană.

 

 

BONUS. Ingredientul care trebuie adăugat în găleată când faci curățenie: vei uita de murdărie pentru o lungă perioadă 

 

Pentru ca podeaua să fie mereu curată, nu este nevoie să folosiți detergenți chimici scumpi, care pot fi nocivi pentru sănătate și mediu. Pentru ca podeaua să rămână curată mult timp, trebuie să prepari chiar acasă un produs natural.

Pereții cuptorului sunt acoperiți cu grăsime arsă? Luați un pumn de sare și bucurați-vă de rezultat

Există o modalitate minunată, care ne ajută să avem o podea strălucitoare și fără dungi. În plus, datorită acestui produs, puteți spăla mai rar podeaua.

 

Pentru a face un produs special, veți avea nevoie de:

 

1/2 capac de detergent lichid pentru vase;

10 litri de apă caldă;

25 de grame de glicerină.

 

Se amestecă toate ingredientele într-o găleată. Cu această apă se spală podeaua. Dacă podeaua este foarte murdară, puteți adăuga mai mult detergent lichid pentru vase.

Hainele negre se decolorează în mașina de spălat? Patru trucuri, pe care puțini oameni le cunosc, îți vin în ajutor

Există și alte metode pentru a vă ajuta să vă mențineți suprafețele fără detergenți: 

Oțetul alb este ideal pentru curățenie și degresare. Pentru a-l utiliza, trebuie să amestecați, într-o găleată, o jumătate de pahar de oțet cu un litru de apă. Pentru a parfuma totul, adăugați și câteva picături de ulei esențial. Această soluție este ideală pentru orice tip de podea.

Ulei vegetal -  Această metodă de curățare a podelei este excelentă pentru protejarea podelelor din lemn de esență tare, cum ar fi parchetul. Pentru a face acest remediu, amestecați, într-o găleată, următoarele ingrediente: 1 linguriță de ulei vegetal; 1/2 cană oțet alb; detergent pentru vase; 1 pahar cu apă.

De asemenea, puteți pune produsul într-o sticlă și pulverizați produsul pe zonele afectate de murdărie și grăsime. Îți poți lua rămas bun de la murdărie pentru o lungă perioadă de timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel