Un ingredient face minuni cu ardeii umpluți.
Pentru un gust delicios și aromă îmbietoare, adaugă șuncă afumată sau kaizer în oala în care fierbi ardeii umpluți.
Ingrediente:
12 ardei graşi
1,5 kilograme de carne tocată
2 cepe
250 de grame de orez
Un ou
5 roşii
Sare
Piper
Mărar
Bulion
Ulei
Mod de preparare:
Spală ardeii, după care taie-i la capete şi curăță-i. Pune-i pe un prosop curat ca să se scurgă de apă.
Separat, fă prăjeala. Curăţă şi toacă mărunt ceapa, după care pune-o într-o tigaie cu ulei încins. Acoperă cu un capac. Când este aproape gata, adaugă bulionul şi amestecă. Mai lasă 2 minute şi ia-o de pe foc.
Prepară compoziţia: Pune carnea tocată într-un vas, adaugă oul, orezul, sare, piper şi mărar, apoi şi prăjeala făcută anterior. Amestecă bine, apoi umple ardeii. Folosește roşiile pentru a pune căpăcele ardeilor.
Pune-i într-o oală, adaugă apă, șuncă afumată sau kaizer şi pune o farfurie peste ei. Lasă-i să fiarbă la foc potrivit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu