Cercetătorii unui nou studiu excepţional, de lungă durată vin cu noi concluzii legate de lucrurile care aduc fericirea dar şi de cele care au potenţialul de a o distruge, scrie George Vaillant, psihologul care a coordonat studiul pentru mai bine de trei decenii, a publicat Triumphs of Experience, o carte în care dezvăluie concluziile realizate în urma studiului. Printre acestea se numără şi „alcoolismul este o tulburare cu o putere distructivă foarte mare”. Tulburarea a fost puternic corelată cu nevroza şi depresia şi împreună cu fumatul a creat cel mai mare factor care a contribuit la mortalitatea timpurie.
Persoanele de apartenenţă politică liberală au mai multe relaţii sexuale pe măsură ce îmbătrânesc, indică rezultatele studiului.
O altă concluzie realizată în urma studiului a fot aceea că „peste un anumit nivel inteligenţa nu a contat”. Nu a existat nicio diferenţă semnificativă între venitul maxim al unui bărbat cu un IQ între 110–115 de puncte şi un bărbat cu IQ peste 150.
Pe baza rezultatelor din studiu, cercetătorul consideră că ceea ce contează cel mai mult în viaţă sunt relaţiile, legăturile pe care le avem cu ceilalţi.
Grant Study s-a desfăşurat pe o perioadă de 75 de ani, pe un eşantion de 268 de indivizi. În tot acest timp, cercetătorii au măsurat constant o serie de trăsături psihologice, antropologice şi fiziceale participanţilor, în scopul de a afla care sunt factorii de contribuie la prosperitatea individului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News