Cercetătorii atrag atenția că atunci când oamenii își imaginează că se vor întâmpla lucruri rele în viitor ar trebui să considere că lucrurile se vor îndrepta către bine. Astfel, micșorează riscul ca aceste lucruri să se întâmple cu adevărat. Prin urmare, cercetătorii au dovedit că optimismul este secretul fericirii.
Doctorul Ed O'Brien, de la Universitatea din Michigan, a studiat modul în care gândirea oamenilor, pozitivă sau negativă, înfluențează bunăstarea. El a declarat: "Întotdeauna am fost fascinat de schimbările percepțiilor pe care oamenii le au cu privire la fericire". O'Brien a adăugat: "În unele zile viitorul nostru pare nemaipomenit și excitant, iar în alte zile același viitor pare stresant și terifiant", scrie Daily Mail.
În jurnalul "Psychological Science", doctorul O’Brien a explicat metodologia celor cinci studii pe care le-a realizat. El a susținut că oamenii care au fost fericiți în trecut sunt și cei care-și amintesc mai ușor experiențe pozitive. În schimb, cei care-și amintesc mai ușor experiențele negative sunt cei care au fost nefericiți. Însă, această orientare nu este valabilă pentru experiențele viitoare. În timp ce gândirea la un viitor pozitiv este corelată cu posibilitatea unui viitor fericit, gândirea la un viitor negativ nu are un efect asemănător. Cei care se gândesc cu pesimism la viitor nu vor fi neapărat nefericiți. Doctorul O' Brien atrage ateanția că oamenilor le este mult mai ușor să vadă evenimente viitoare negative, însă le ia mai mult timp să le vadă pe cele pozitive. Într-un final, doctorul susține că adevărata problemă nu este că oamenii gândesc negativ despre viitor, ci că nu gândesc pozitiv.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu