Urmărește emisiunea live


SECRETUL Germaniei în lupta cu COVID - 19. De ce numărul morților e atât de mic în condițiile în care sunt 25.000 de infectați cu noul coronavirus

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Cancelarul german Angela Merkel a transmis că este necesară respectarea măsurilor impuse de autorităţi, argumentând că Germania se confruntă cu cea mai mare provocare de după al II-lea Război Mondial. Dar ce se întâmplă în Germania astfel încât au murit doar 94 de oameni?

Alegeri prezidentiale 2024

Este un lucru care a atras atenția experților în privința modului în care noul coronavirus ”acționează” în Germania: vorbim despre rata scăzută a mortalității în rândul pacienților germani în comparație cu populația altor țări, precum Italia sau Spania.


În această duminică, Germania a înregistrat 24.873 de cazuri confirmate de COVID - 19. Astfel a devenit a cincea țară cu cel mai mare număr de infecții detectate.

Diferența este că numărul morților este de 94, comparativ cu 1.685 în Iran, 1.772 în Spania sau peste 5.400 în Italia, țara cu cel mai mare număr de decese provocate de coronavirus în lume.


Astfel, rata mortalității în Germania este de aproape 0,4%, în timp ce în Italia a ajuns la 9,2%

„Nu putem spune exact de ce rata mortalității este atât de scăzută în Germania pentru că suntem încă într-un stadiu incipient al epidemiei în țară. Adevărul este că am recomandat, din momentul în care am luat cunoștință de urgența cazurilor, să extindem numărul de teste în rândul populației și, astfel, să reducem posibilitatea de contagiune", a explicat Institutul de Virologie Robert Koch într-un document trimis la BBC World.

Una dintre cheile mortalității scăzute ar putea fi identificarea precoce a purtătorilor de virus, ceea ce încetinește răspândirea bolii

"Cazul german se datorează în special testelor diagnostice și arată că nu reprezintă doar o modalitate bună, ci o componentă esențială a luptei împotriva pandemiei", a declarat Jeremy Rossman, profesor de virologie la Universitatea din Kent, pentru BBC Mundo. Pentru Rossman, este important să ascultăm cuvintele directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a spus că nu poți lupta împotriva virusului dacă nu știi unde este. „Și tocmai de-asta facem teste". Academicianul a spus că li se fac teste și celor care au simptome ușoare.

De asemenea, timpul a lucrat în favoarea Germaniei întrucât primele cazuri au fost depistate cu două sau trei săptămâni mai devreme decât în unele țări vecine, permițând autorităților să ia măsuri pentru combaterea pandemiei. De fapt, germanii s-au pregătit chiar înainte ca noul coronavirus să ajungă în țara lor, odată cu crearea unui comitet de supraveghere permanent, având în vedere răspândirea îngrijorătoare a virusului în China.

Experții de la Institutul Koch au declarat pentru BBC World că Germania are capacitatea de a efectua 160.000 de teste de diagnostic pe săptămână. În Italia, unde epidemia a fost cea mai devastatoare, au fost efectuate în total 150.000 de teste până vineri. În Regatul Unit, 50.000 și în Spania, 30.000.

În Coreea de Sud - țară care a fost citată ca exemplu de către experți pentru capacitatea sa de a efectua teste în rândul populației - s-au făcut aproximativ 70.000 de teste pe săptămână, mai puțin decât în Germania.

Un alt factor care influențează rata scăzută a mortalității coronavirusului în Germania este faptul că o mare parte dintre cei infectați sunt tineri, care nu suferă efectele bolii în același mod ca populația în vârstă. Mulți nici măcar nu au simptome. "În Germania, peste 70% dintre persoanele identificate ca fiind infectate până în prezent au între 20 și 50 de ani", scrie BBC MUNDO.

În Italia, vârsta medie a celor diagnosticați cu coronavirus este de 66 de ani și 58% au peste 60 de ani. Unii experți avertizează că, pe măsură ce virusul se răspândește în rândul populației mai în vârstă din Germania, rata mortalității este probabil să crească și ea.

Toate aceste lucruri fac ca rata mortalității să fie mai mică în Germania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel