Secretul longevității în Grecia: La ce nu trebuie să renunți vreodată

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Află care este secretul longevității în Grecia! Propunerea grecească include un ingredient de bază care conține un compus antioxidant puternic, alicina.

Dieta mediteraneană nu poate fi înțeleasă fără prezența usturoiului ca unul dintre condimentele esențiale. Acesta are uleiul de măsline și legumele mari aliați pentru a completa preparate sănătoase și nutritive, pe care le putem crea nu doar având în vedere simpla degustare, ci și beneficiile pe care le aduce organismului. În Grecia, știm clar ce tip de cremă sau piure nu poate lipsi pentru a asigura o îmbătrânire sănătoasă.

Deși dieta este esențială, adevărul este că ar trebui să vorbim mai mult despre un stil de viață mediteranean, în care alimentația cu produse de sezon se combină cu activitatea fizică, odihna adecvată și modul de a conviețui, încurajând contactul social, care caracterizează regiunile învecinate cu această mare. Grecia este una dintre țările care încadrează această filozofie de viață și, în plus, o promovează prin gastronomia sa.

Alicina este secretul antioxidant

Usturoiul are diverse efecte de avut în vedere atunci când ne îngrijim sănătatea: antimicrobian, hipolipidemic, antitrombotic și antioxidant. Acesta din urmă este cel care leagă această plantă milenară de secretul longevității pe care se spune că îl dețin în Grecia. Este vorba despre proprietăți care provin exclusiv dintr-un singur element al usturoiului: alicina, un compus sulfurat pe care usturoiul îl produce pentru a se apăra împotriva amenințărilor pe care le suferă planta însăși, cum ar fi ciupercile, bacteriile și chiar insectele.

Alicina se manifestă în toată splendoarea sa și își desfășoară întreaga activitate interesantă atunci când usturoiul este crud, deși există păreri care afirmă că aceste proprietăți se mențin și atunci când este gătit, fie prăjit, fie fiert. Pentru a nu avea îndoieli, în crema sau piureul despre care vom vorbi mai departe, usturoiul nu trebuie să treacă prin niciun proces de gătire.

2. Sursa foto... (usturoi-garlic-ready-cook_14099100.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jcomp

Skordalia, o cremă pentru orice

Cunoscută încă din vremuri străvechi, utilizarea gastronomică a usturoiului a fost legată de proprietățile sale medicinale, iar acest sentiment persistă în cultura greacă. Skordalia este o cremă sau un piure fin în care usturoiul este un ingredient fundamental, dar în care își găsesc locul și alte alimente, cum ar fi cartofii, fructele uscate (în special nucile și migdalele) sau pâinea uscată înmuiată, toate acestea stropite cu ulei de măsline.

Este o cremă care aduce toată puterea antioxidantă a usturoiului în dieta populației grecești, deoarece este cu adevărat foarte frecventă în gastronomia lor, servind ca însoțitor pentru o mulțime de preparate, de la prăjeli de pește sau legume, sau pur și simplu ca aperitiv, pentru a fi mâncată cu pâine, potrivit 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel