Secretul pentru albușuri bătute în timp record

Foto Pexels
Foto Pexels

Vi s-a întâmplat vreodată să bateți albușurile și să dureze mult până ajung la consistența dorită? Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să obțineți spumă de albușuri mult mai repede decât în mod obișnuit.

Alegeri prezidentiale 2024

Temperatura contează

Scoate ouăle din frigider cu o oră, două ore înainte de a începe să le prepari. Albușurile se bat spumă mult mai ușor dacă sunt la temperatura camerei.

Cu cât mai proaspete, cu atât mai bine

Cu cât ouăle sunt mai vechi, cu atât albușul se va bate mai greu, iar în unele cazuri poate chiar să nu ajungă la stadiul de bezea. Fă prăjiturile cu ouă proaspăt cumpărate.

Puterea mixerului

Dacă folosești mixerul, nu îl seta din prima la viteză mare. Începe să mixezi albușurile în prima treaptă pentru 20-30 de secunde, apoi mărește viteza treptat.

Nu pune sare în albușuri

Deși este standard să punem câte un praf de sare în fiecare prăjitură, nu îl pune în albușuri, înainte să le bați. Sarea încetinește coagularea și le vei bate mai mult pentru a ajunge la consistența dorită.

Câteva picături de lămâie

În final, iată și secretul pentru albușuri bătute în timp record: adaugă câteva picături de suc de lămâie exact înainte să le bați, notează retetepractice.ro. Vei observa că acest truc reduce timpul de preparare considerabil.

Separă ouăle bine

Încearcă să nu spargi gălbenușul când separi ouăle. Cu cât scapi mai puțin gălbenuș în albuș, cu atât albușurile se vor bate mai ușor.

Gata cu interdicțiile în curele de slăbire. Nutriționistul Mihaela Bilic are un plan pentru tine

Nutriționistul Mihaela Bilic a scris despre un program alimentar în șase pași.

„V-ați săturat de cure de slăbire care nu dau rezultat? Problema nu e cura de slăbire, ci faptul că ne îngrășăm la loc după ce dieta s-a terminat. Care e soluția? Să consumăm în continuare mâncarea cu care am fost obișnuiți, dar să reducem porția cu 30-50%. 

De ce este esențial să slăbim mâncând puțin din toate? Pentru că așa există șansa să respectăm această strategie pe viață, fără interdicții și frustrări, doar cu limită la cantitate. Orice dietă care elimină o anumită categorie de alimente va fi abandonată mai devreme sau mai târziu, iar abandonul ei înseamnă întoarcerea kilogramelor în plus. Moderația este soluția, nu interdicțiile și curele de slăbire. Însă moderația se învăță, e nevoie de reguli și disciplină!


Vă propun un program de “reeducare” alimentară în 6 pași


Pasul 1:

Eliminați toate ronțăielile dintre mese și limitați aportul alimentar la 3 mese principale/zi și maximum o gustare dulce. Maturitatea alimentară presupune o pauză digestiva completă de 4-6 ore între mese; cu cat mâncăm mai des cu atât ne va fi mai foame, iar aportul caloric la finalul zilei va fi considerabil. 

Pasul 2:
Limitați consumul de zahăr/dulciuri la un singur produs zilnic, care poate fi mâncat la finalul mesei sau între mese, pe postul de gustare; fructele sunt și ele un desert, nu consumați mai mult de 1-2 fructe pe zi.  Gustarea dulce este permisă, dar nu este obligatorie - dacă trece o zi în care n-ați mâncat desert, nu e nicio tragedie. 

Pasul 3:
Reduceți consumul de făinoase de la fiecare masă. O farfurie ideală conține 50% legume, 25% proteine (carne, pește, ouă) și 25% făinoase/amidon. O porție corectă de amidon înseamnă
-1 felie de pâine sau mămăligă, 3 linguri de paste făinoase, orez sau fulgi de cereale
-3 linguri de leguminoase (fasole boabe, mazăre, linte, naut, soia)
-1 cartof mediu
Dacă o farfurie conține 50% făinoase, va fi o farfurie de îngrășat, în timp ce farfuria de slăbit are doar din proteine și legume, fără niciun strop de amidon. 

Pasul 4:
Eliminați excesul de grăsimi din dietă, adică ulei, prăjeală, mezeluri, brânzeturi, semințe, oleaginoase- ele nu sunt alimente de bază, ci “condimente” cu gust intens, un fel de “super-alimente”; produsele grase sunt concentrate în calorii, au densitate energetică mare și un volum mic. Se mănâncă pentru plăcerea gustului, nu ca să ne săturăm. 

Pasul 5:
Consumați legume în exces- verdețurile, cruditățile și legumele în general sunt singurele alimente care pot fi consumate fără limită de cantitate- cu cat mai multe cu atât mai bine. Însă atenție, cartofi și leguminoasele nu sunt legume! Iar uleiul din salate se măsoară cu lingura. Cât despre ciorbă, este produsul ideal pentru slăbit. 

Pasul 6:

Hidratați-vă din belșug! Între mese nu e recomandat să ronțăiți, dar de băut puteți bea: apă, cafea, ceai, lapte, băuturi neîndulcite etc. Atenție la sucul de fructe, chiar dacă este natural și fără adaos de zahăr, în organism se comportă precum alcoolul. Considerați că un pahar de suc este echivalent cu un pahar de bere și nu vă mai mirați dacă aveți burtă!

Ca ultimă recomandare începeți de azi, chiar dacă e marți. Înarmați-vă cu răbdare și perseverați. Orice schimbare presupune un efort, însă după câteva săptămâni va fi mai simplu- mâncatul sănătos va deveni un obicei, un stil de viață”, a transmis Mihaela Bilic pe contul de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel