Secretul unei alimentații sănătoase: Planta care nu trebuie să lipsească din mâncarea ta

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @ededchechine
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @ededchechine

Pătrunjelul este un condiment perfect pentru mâncare, care aduce o bună doză de fier, calciu, potasiu, proteine și vitaminele A și C.

În țara noastră, avem multe condimente și ierburi aromatice care adaugă un gust special rețetelor. Unul dintre cele mai apreciate și consumate este pătrunjelul. Această plantă nu lipsește din bucătării. Originea sa se află în estul Mediteranei și face parte din familia apiaceelor.

Este foarte ușor să găsești grădini, curți sau culturi în care a fost plantat pătrunjelul. Această plantă crește în toată Europa, în parte din Asia și chiar în zone mai temperate din America. Poate fi cumpărată din orice colț al lumii. Un aspect pozitiv, având în vedere că este un condiment care oferă o serie mare de beneficii pentru sănătate.

Beneficiile pătrunjelului pentru sănătate

Pătrunjelul este un condiment culinar de la care se pot obține multe beneficii. Adăugarea lui în dietă este foarte plăcută, nu doar datorită gustului său delicios, ci și datorită cantității de vitamine și minerale pe care le aduce sănătății. Este adevărat că există diferite tipuri:

Pătrunjel plat sau comun. Are un gust intens și persistent.

Pătrunjel creț. Este mai crocant și aromat.

Pătrunjel japonez. Cunoscut sub numele de mitsuba, este unul dintre cele mai renumite condimente din bucătăria acestui țări.

Pătrunjel tuberos sau de Hamburg. Se folosește ca legumă fiartă sau în salate.

Este un aliment care se remarcă prin proprietățile sale diuretice, digestive, remineralizante și, de asemenea, pentru că acționează ca un scut pentru vasele de sânge. Dacă este consumat zilnic, poate fi foarte benefic datorită fitochimicalelor sale. Totuși, este eficient în doze minime.

Datorită calităților sale antioxidante, reduce riscul de boli cardiace, cancer, accidente vasculare cerebrale sau cataractă. Este perfect pentru digestii grele. Toate persoanele care suferă de acest tip de digestii sau de spasme intestinale pot găsi în pătrunjel cel mai bun aliat. Pe lângă consumul său în mâncăruri, pot prepara o infuzie din frunzele sale.

Este o sursă de fier, fiind astfel condimentul care poate ajuta împotriva anemiei. Este ideal atât pentru adolescenți, cât și pentru femeile aflate la vârsta fertilă. Persoanele cu umflături la picioare, celulită, obezitate sau insuficiențe renale pot beneficia de puterea diureticului din pătrunjel.

Pătrunjelul poate ameliora reumatismul datorită efectului său antiinflamator. Și, în cele din urmă, are un efect emenagog, care este indicat pentru femeile cu menstruații dureroase sau insuficiente, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel