Secretul unei rețete reușite: Cum se gătesc corect chiftele cu sos. Eroarea minutelor

Sursa Foto YouTube Anyta Cooking
Sursa Foto YouTube Anyta Cooking

Iată cum să procedați pentru a găti chiftele cu sos la perfecțiune.

În bucătărie, fie că este un fel de mâncare simplu sau o rețetă elaborată, totul este o chestiune de minute. A greși într-un singur pas, exagerând sau, dimpotrivă, micșorând timpul de gătire al unui preparat, poate de fapt compromite rezultatul final.

De exemplu, un fel tradițional, cum ar fi chiftelele delicioase cu sos, necesită o atenție deosebită acordată timpului de gătire. Să vedem cum să procedăm.

Per total, pentru a găti chiftele (carne de vită), pentru trei persoane, trebuie să luăm în considerare 10 minute pentru preparare. Acestea sunt urmate de 25 de minute de gătit, cu un total de aproximativ 35 de minute, scrie Supereva.

Să începem cu pregătirea compoziției, pentru care trebuie să combinați carnea tocată (350 de grame) cu două ouă și câteva linguri de parmezan într-un bol suficient de mare.

Se adaugă treptat laptele (5 linguri), pesmetul (1 sau 2 linguri), puțină nucșoară și un praf de sare. Se amestecă bine și din acest amestec, pur și simplu folosind mâinile, se formează chiftele mici care mai apoi se vor prăji în baie de ulei.

Citește și: Chiftelele vor fi suculente, iar crusta lor va fi crocantă. Adaugă un ingredient secret în carnea tocată

Pentru sosul de roșii, în schimb, este indicat să folosiți o cutie de pulpă de roșii (aproximativ 400 de grame) diluată cu puțină apă. Într-o tigaie mare, puneți doi căței de usturoi și un strop de ulei pe care îi vom lăsa la prăjit până când usturoiul începe să se rumenească, nu mai mult de 1 minut.

Este timpul să adăugați sosul de roșii și să aranjați chiftelele în ordine. Acum, totul trebuie să gătească timp de 10 minute, la foc mic și având grijă ca tigaia să fie acoperită cu un capac.

Ulterior, se recomandă întoarcerea chiftelelor astfel încât să se poată găti uniform și continuați încă 5 minute. Se adaugă sare și piper după gust. În acest moment, puteți scoate capacul și amestecați cu grijă, mărind puțin flacăra. În total, timpul de coacere se va termina în 15 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel