74 de utilaje și 395 de muncitori intervin, vineri, pentru deszăpezirea arterelor principale și secundare din Sectorul 1.
Utilajele de deszăpezire acționează, în prezent, cu prioritate, pe străzile principale și pe cele secundare pe care se află obiective sociale și de interes public (spitale, sedii administrative etc.).
Muncitorii acționează în teren și degajează zăpada de pe trotuarele care aparțin domeniului public, din stații RATB, refugii de tramvai, treceri de pietoni etc.
Încă din cursul nopții trecute, reprezentanții Romprest au trimis în teren 74 de utilaje și 190 de muncitori care au intervenit pentru deszăpezirea și combaterea poleiului din Sectorului 1 prin împrăștierea a 80 de tone de sare și a 50 de tone de clorură de calciu, preponderent în zona pantelor, rampelor, podurilor, pasajelor supraterane și subterane.
La ora transmiterii acestui comunicat, în Sectorul 1, circulația rutieră se desfășoară în condiții de viscol și zăpadă abundentă. În momentul în care căderile de zăpadă se vor diminua, se va împrăștia material antiderapant solid și se va interveni și pe celelalte străzi secundare incluse în Urgența 2.
Oamenii străzii au fost cazați în centrele sociale ale Primăriei Sectorului 1
Pentru persoanele fără adăpost, Primăria Sectorului 1 pune la dispoziția acestora două centre sociale: pentru adulți - Centrul de Urgență pentru persoane fără adăpost (Șos. Odăi nr. 3-5), iar pentru copii - Centrul de Primire "Pinocchio" (Bd. Luptătorilor nr. 40). În perioadele cu temperaturi scăzute, aici aceștia primesc masă caldă, pat curat, îmbrăcăminte și asistență medicală, atât noaptea cât și în timpul zilei.
Echipele mixte ale Primăriei Sectorului 1 vor patrula în continuare pentru a identifica persoanele fără adăpost care pot fi afectate de condițiile meteo nefavorabile.
Intervenţia Romprest în acţiunea de deszăpezire din această iarnă, după următorul program:
Urgenţa 1: vizează arterele destinate traficului RATB (inclusiv pasajele subterane şi supraterane), arterele pe care se află obiective sociale şi de interes public unde acţiunea de deszăpezire se aplică imediat de la declanşarea fenomenelor meteorologice şi se finalizează în maximum 4 ore de la încetarea lor.
[citeste si]
De asemenea, prevede şi asigurarea accesului în siguranţă la/de la obiectivele ce deservesc servicii vitale pentru populaţie (sănătate, alimentaţie publică, învăţământ, asigurare energie electrică, termică, transport în comun), dar şi acţionarea la refugiile pietonale ale staţiilor RATB, în maximum 4 ore de la încetarea fenomenelor meteorologice.
Urgenţa 2: vizează acţionarea pe restul arterelor care nu sunt incluse în Urgența 1, în maximum 8 ore de la încetarea intemperiilor.
La nivelul Sectorului 1, au fost luate în calcul pentru acest sezon de iarnă 21 de puncte fixe unde pot fi poziţionate utilaje pregătite să intervină, după cum urmează: Piaţa Victoriei (intrare pe Buzeşti), Piaţa Victoriei (intrare pe Lascăr Catargiu), Piaţa Romană (intrare pe Dacia), B-dul Aviatorilor (Pescăruş), Piaţa Charles de Gaulle, Calea Floreasca (la intrarea dinspre Pasajul Pipera), Str. Nicolae Caranfil (staţia de carburanţi MOL), B-dul Aerogării (staţia de carburanţi OMV), Piaţa Victoriei (intrare pe Calea Victoriei), Gara de Nord (vizavi de coloane), B-dul Banu Manta (în faţa primăriei, intrare spre pasaj), Piaţa Victoriei (pastila Kiseleff x Aviatorilor), Calea Griviţei (sub Pod Grant, intrare pe bretea spre Turda), Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare spre pasaj), Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare pe Ion Mihalache), Şos. Bucureşti-Ploieşti (DN1) (staţia de carburanţi MOL – Pod Otopeni), B-dul Poligrafiei (staţia de carburanţi LUKOIL Jiului), Şos. Bucureşti-Târgovişte (staţia de carburanţi MOL Odăii), B-dul Bucureștii Noi (staţia de carburanţi OMV), Aleea Privighetorilor (vizavi de Academia de Poliţie), Şos. Chitilei (staţia de carburanţi OMV).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu