Anca Maria Bundoi, Corporate Affairs Director AstraZeneca, a participat la conferința cu titlul „Industria farmaceutică, partener strategic al statului în sănătate”, organizată de DC News Media Group, unde a vorbit despre perspectiva europeană asupra industriei sănătății.
Anca Maria Bundoi a subliniat faptul că industria sănătății este un motor de creștere la nivel european, având un impact semnificativ asupra bunăstării sociale și creșterii economice.
„Sunt anumite aspecte legate de industria de sănătate care poziționează această industrie, la nivel european, ca un motor de creștere. Sănătatea este fundamentală pentru bunăstarea socială și creșterea economică, iar finanțarea inovației în sănătate trebuie să reprezinte o prioritate pentru ca economia și societatea să fie mai bune.
Înțelegem că guvernele se confruntă cu o multitudine de provocări. Conform unor statistici, de la Națiunile Unite și OECD, aproximativ 25% din persoanele care muncesc, și au vârsta cuprinsă între 55 și 64 de ani, își părăsesc serviciul prematur din cauza unor probleme de sănătate. Este clar că îmbunătățirea sănătății persoanelor de vârstă mijlocie și a persoanelor în vârstă, pentru că populația este o populație care îmbătrânește, pot compensa scăderea potențială a forței de muncă. Pentru aceasta este nevoie de o intervenție, în primul rând, la nivelul bolilor cronice netransmisibile.", a spus Anca Maria Bundoi.
Anca Maria Bundoi a evidențiat importanța competitivității și autonomiei strategice a Uniunii Europene în următorul mandat al decidenților europeni, subliniind importanța atenției acordate industriei sănătății.
„În ceea ce privește Europa, tema competitivității și autonomiei strategice a Uniunii este o temă principală pentru mandatul viitorilor decidenți de la nivel european, iar în acest cadru, o atenție deosebită se acordă industriilor cu valoare adăugată mare, așa cum sunt și industriile din sănătate.
De exemplu, industria de sănătate a creat, direct și indirect, 2.6 milioane de locuri de muncă doar în Europa, a investit aproximativ 45 de miliarde de euro în cercetare și dezvoltare, având cel mai mare raport între investiția în cercetare și dezvoltare și vânzările nete, depășind sectoare cum sunt sectorul tehnologic, sectorul de automobile sau aerospațial.
Prin crearea de locuri de muncă înalt calificate stimulează și activitatea în domenii conexe, cum sunt cel al ingineriei, al ingineriei chimice, biotehnologiei, farmacologiei, statistică, genetică, dar și tehnologia informației și inteligența artificială. Cam acestea ar fi atuurile principale ale unui sector care are un potențial real de a determina creștere economică, pe de o parte.
Pe de altă parte, intervenția în programe de prevenție și educație, în zona de boli cronice netransmisibile cu impact major asupra sănătății publice, programe naționale, bugetare adecvată pentru asigurarea accesului la inovație sunt esențiale.", a spus Anca Maria Bundoi la conferința organizată de DC News Media Group.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News