EXCLUSIV  Ședință coaliție, 22 februarie. Propunerea PNL în ENERGIE. Pact până în 2026- surse

Pact pe energie, propus de PNL/ foto pexels
Pact pe energie, propus de PNL/ foto pexels

Marți, liderii coaliției de guvernare vor negocia propunerile pe care le pun pe masă ca soluție la criza energiei. 

Ședința coaliției de guvernare începe marți, 22 februarie, de la ora 10:00. Conform surselor DCNews, PNL are conturată o strategie pe termen scurt și mediu. Partidul Național Liberal va propune membrilor coaliției prelungirea compensării facturilor și pentru luna aprilie 2022. În același timp, liberalii cer pact pe energie până în 2026, prin care o sumă fixă să fie investită în energie anual. 

Astăzi, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că  în ședința de marți va fi prezentat actul normativ cu privire la facturile la energie electrică şi gaze naturale pentru următoarea perioadă.

”Am văzut prezentarea făcută succint de premierul Nicolae Ciucă şi mă bucur că aproape toate propunerile PSD făcute încă din luna ianuarie şi prezentate şi de purtătorul de cuvânt la sediul partidului, prezentate şi de noi în şedinţa de coaliţie atunci când s-a decis să se vină cu ordonanţa de urgenţă pe lunile februarie şi martie, se vor regăsi în viitorul act normativ pe care o să îl propună Guvernul. (...) Haideţi să vedem forma finală, am înţeles că astăzi prim-ministrul are o şedinţă interministerială unde să îşi aibă tot tabloul şi în cursul zilei de mâine vom avea o întâlnire de coaliţie unde ni se va prezenta acest document, ori de premier, ori de ministrul Energiei”, a spus Marcel Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

Mai mult decât atât, Ciolacu susține că ”este evident pentru toată lumea că s-a făcut o liberalizare a preţurilor haotică”, neluându-se însă în calcul o eventuală criză energetică.

”Consider că prioritatea 1 a coaliţiei şi a Guvernului este de a ajunge cu anumite măsuri şi de impozitare şi supraimpozitare a veniturilor excepţionale, aşa cum se întâmplă la gaze trebuie introduse şi la energie electrică, la tot lanţul, nu numai la producător. Nu poţi să ajungi de la un preţ de 115 lei în primul pas la 700 şi apoi să ajungi la clientul final la 2.000. Este inacceptabil aşa ceva. Mă bucur că s-a făcut o analiză foarte clară pe tot lanţul şi vom vedea exact propunerea cu care o să vină ministrul Energiei.” a continuat el. 

Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel