Ședință de Guvern, 28 iunie 2024. Punctele de pe ordinea de zi

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Facebook Guvernul României
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Facebook Guvernul României

Iată ce se se află pe ordinea de zi a ședinței de vineri, 28 iunie 2024...

Guvernul ar putea aproba în şedinţa de vineri proiecte de lege care vizează conturile generale anuale de execuţie a bugetului de stat, a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023, a bugetului asigurărilor pentru şomaj pe anul 2023, a bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi al datoriei publice aferente anului 2023.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, un alt proiect de lege se referă la rezilienţa entităţilor critice.

Primele două proiecte de ordonanţă de urgenţă incluse pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de vineri vizează măsuri pentru desfăşurarea activităţilor integrate aferente emiterii şi transmiterii deciziilor privind recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii şi aprobarea modalităţii de organizare şi desfăşurare a concursului de recrutare pentru ocuparea funcţiilor publice specifice cu statut special vacante/temporar vacante de inspector de muncă şi inspector social din cadrul instituţiilor publice aflate în subordinea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Un proiect de ordonanţă de urgenţă este pentru modificarea Codului administrativ iar altul completează OUG 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

Guvernul va mai analiza şi aproba OUG care modifică Legea învăţământului preuniversitar şi Legea învăţământului superior nr. 199/2023, completarea de acte normative în scopul creşterii siguranţei rutiere şi Statutul poliţistului.

Alte proiecte de OUG vizează înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Minier, Petrolier şi al Stocării Geologice a Dioxidului de Carbon şi aprobarea unor măsuri temporare referitoare la salarizarea grefierilor şi a altor categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea.

Pe ordinea de zi a şedinţei de guvern sunt incluse mai multe proiecte de hotărâri şi memorandumuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel