Ședință de urgență convocată de Ciucă duminica. Chirieac: Se vede pregătirea militară. O bilă albă după ce a cedat în fața politicienilor

Premierul Nicolae Ciucă, sursă foto: Guvernul României
Premierul Nicolae Ciucă, sursă foto: Guvernul României

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre măsurile pe care trebuie să le ia guvernanții pentru a salva vieți omenești în fața variantei Omicron care deja provoacă îngrijorări mari în Europa.

Guvernul Ciucă va discuta despre criza generată de noua tulpină Covid-19 - Omicron, apărută în Africa de Sud. În ședință se va discuta despre noua tulpină, dar și despre situația românilor aflați în Africa de Sud, după ce zborurile din și către această țară au fost anulate (citește mai mult AICI).

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la România TV, unde a comentat decizia premierului de a convoca Guvernul într-o ședință de urgență în care va discuta despre varianta Omicron.

„O veste îngrijorătoare vine din Israel, țară care a închis granițele (citește AICI). Nu se intră, nu se iese, din cauza Omicron. Am văzut că și Marea Britanie a luat măsuri foarte dure. Deocamdată, e încă deschisă, dar cine vine, trebuie să își facă urgent test PCR, 48 de ore trebuie să stea izolat și văd că multe alte state pregătesc astfel de măsuri.

E bine că generalul Ciucă a convocat ședință de Guvern fără a ține seama că e duminică. Se vede că, totuși, pregătirea militară își spune cuvântul, după ce, din nefericire, a cedat și a declarat mâine, 29 noiembrie, zi liberă pentru bugetari, ceea ce nu era cazul, sub nicio formă. România are nevoie de oameni care să muncească pentru a ieși din criză. Nu cu vacanță, nu cu zile libere, cu punți, scoți o țară din marasm, dar uite că generalul a cedat politicienilor, însă acum face ce trebuie“, a precizat analistul.

România trebuie să facă ceea ce fac și alte țări

„Eu sper ca, în urma acestei ședințe, fiindcă ministrul Sănătății e un om foarte conștient, profesorul Rafila, să se introducă toate măsurile dure care s-au introdus în restul Europei. Trebuie să salvăm vieți omenești, pentru numele lui Dumnezeu. Cu relaxarea din vară și ce a fost în valul 4, am pierdut peste 20.000 de oameni. Peste 20.000 de români morți în valul 4, din cauza unor decizii prostești.

O să facem o nouă vaccinare. Corporațiile au anunțat că pot adapta vaccinul și la tulpina Omicron, că nu e foarte complicat (citește AICI). Deci, o să facem ce face restul lumii. Ne uităm la Israel, ne uităm la Germania, la Marea Britanie, la Franța, la SUA, deși sunt mai departe și asta trebuie să facem și noi. Este o molimă, e o catastrofă mondială și trebuie să rezistăm, iar dacă se poate, fără să mai pierdem 20.000 de oameni în două luni. Totuși, o generație întreagă de bunici dispare“, a conchis analistul politic.

Varianta Omicron. Rafila a anunțat măsurile care se iau în România. „Vaccinarea e soluția"

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre noua variantă de coronavirus denumită Omicron:

„Având în vedere alertele de la OMS și de la Centrul european de control al bolilor, în mod normal și România s-a adaptat măsurilor care au fost recomandate de către aceste instituții. În momentul de față a fost adoptată o Hotărâre CNSU (...) care aliniază și România la măsurile deja luate în mai multe state europene care limitează sau chiar interzic călătoriile în și dinspre această zonă afectată”, a transmis la Guvern ministrul Alexandru Rafila.

„Călătorii români care vin din zona respectivă vor fi carantinați timp de 14 zile, iar în prezența unui test negativ la 10 zile pot ieși din carantină. Totuși, trebuie să spunem foarte clar, lucrul acesta l-am discutat împreună cu domnul premier Ciucă, (...) că măsurile de vaccinare și de sănătate publică sunt recomandate cu tărie de către toate organismele internaționale și în continuare vaccinarea este soluția care se consideră în acest moment oportună. Populația trebuie să țină cont de acest lucru pentru că nu știm încă cum va evolua această nouă tulpină”, a adăugat Rafila (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel