EXCLUSIV  Sediul PNL din Aviatorilor, clădire construită pentru Gheorghe Gheorghiu Dej. "Eu în 1990 nu ştiam ce e aerul condiţionat, şi ei aveau cu 30-40 de ani înainte"

Foto ilustraţie, sursa Agerpres
Foto ilustraţie, sursa Agerpres

Sociologul Alfred Bulai a vorbit, la Nod în Papură, despre inovaţiile din vilele construite pentru liderii partidului comunist din România. 

"Sediul PNL din Aviatorilor (n.r. cartier din Bucureşti) este casa pe care a făcut-o Gheorghe Gheorghiu Dej pentru fiica sa, actriţa Luminiţa Gheorghiu. Avea o instalaţie de aer condiţionat. Vorbim de începutul anilor 60. Băgau apă foarte rece în calorifere, ceva de genul ăsta. 

Eu în 1990 nu ştiam ce e aerul condiţionat. Credeam că e un fel de ventilator. Iar ăia, cu 30-40 de ani înainte, ştiau. Am avut o aristocraţie comunistă care ştia destul de multe", a declarat Alfred Bulai la Nod în papură. 

"Ştii ce m-a rupt pe mine efectiv, că nu mai văzusem aşa ceva? Un interfon. Am fost la un coleg care locuia în Primăverii, am sunat la sonerie şi aud o voce. 'Da, cine e?'. Acum ce poate fi mai banal decât un interfon?", a intervenit Val Vâlcu. 

Youtube video image

Diferenţa între ziarele de azi şi cele de acum 70-80 de ani

"Exista obiceiul ca lumea, pe vremuri, acum 70-80-100 de ani, să citească ziarul dimineaţa, pe îndelete. Nu neapărat la noi, dar şi elita de la noi. Era un ziar, cu un număr de pagini, la care se stătea pe îndelete, se explica, Acum ai 4000 de ziare în acelaşi timp, accesezi informaţii despre care nu mai ştii dacă sunt realităţi sau ficţiuni, sunt podcasturi, sunt filme, cu bucăţi din alte filme. Ai foarte multă informaţie, dar nu poţi spune că ai informaţie pe bune, că îţi este utilă, pentru că este prea multă", a mai declarat Alfred Bulai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel