Șef sindicat de Poliție: Valea, Vela! Dacă nu ești capabil, revino la cârma orășelului de provincie

Președinte executiv Sindicatul Național al Polițiștilor din România, Bogdan Bănică, solicită un răspuns public din partea ministrului Marcel Vela.

Președinte executiv Sindicatul Național al Polițiștilor din România, Bogdan Bănică, solicită un răspuns public din partea ministrului Marcel Vela, se arată într-o postare online.

Bănică a făcut o analiză a statutului polițiștilor din timpul stării de urgență, ajungând la concluzia că instituția a fost îngenunchiată de-a lungul anilor de conducătorii săi.

Polițiști neechipați și expuși

„Ministrul Afacerilor Interne a profitat de cvasi-starea de urgență pentru a modifica Statutul Polițistului cu scopul precis de a le băga pumnul pe gât polițiștilor care deschid gura. Între timp, în România s-au întors << valorile >> și de câteva zile arată unei țări întregi de ce sunt ei capabili.

Ajunși acasă au găsit aici o poliție slabă, îngenunchiată de-a lungul anilor chiar de cei care ar trebui să o sprijine și să o cârmuiască. Au găsit o politie fără dotări, în pantofiori, cămășuță și caschetuță, fără bodycam-uri, fără dispozitive cu electroșocuri și neînarmată. Pentru că nu pot numi armă chestia din fier ruginit de decenii", se arată în mesajul lui Bănică.

Scandalagii reacționează

Președintele SNPR a ținut să sublinieze că cetățenii întorși din străinătate se manifestă în acest mod tocmai datorită deficiențelor de care suferă oamenii legii.

„Și concetățenii noștri de etnie nestabilită au profitat, dragii de ei, pentru că în țările de unde au venit, dacă se manifestau astfel, mușcau câte o juma de bordură asezonată cu niște curențel electric prin părțile moi. Bașca și câțiva ani (buni) de pârnaie. La România, balaoacheșii au constatat că Vela confundă cui trebuie să apese bocancul pe grumaz (lor și nu polițiștilor) și au profitat, dragii de ei...

Dar până la urmă și atitudinea prim-acordeonistului e justificată: a stat (că altceva nu face) și a cântărit, băi care sunt mai mulți? Rotofeii multicolori cu drepturi europene "care este" sau polițiștii? De unde vor veni mai multe voturi, în curând? Clar, de la Stănești! Atunci dă-i **** pe polițiști cu nevoile lor", mai scrie în postare.

Bănică cere răspuns public din partea ministrului Afacerilor de Interne

Solicit public un răspuns oficial din partea ministrului Vela, prin care să argumenteze reaua-credință cu care tratează doleanțele legitime și reale ale polițiștilor, care se răsfrânge implicit asupra statului de drept, a ordinii și liniștii publice și a siguranței cetățenilor în slujba cărora suntem.

Dacă nu este capabil să gestioneze eficient un minister de asemenea anvergură, să-și ia pe el binișor hăinuța de valutist, de piele evident, și să se întoarcă înapoi la cârma orășelului de provincie, convins fiind că nu îl vom ruga să se întoarcă. Valea, Vela!", a încheiat președintele SNPR Decus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel