Şefa serviciului de sănătate publică din Israel a fost plasată sub protecția poliției, după ce a fost amenințată cu moartea de antivacciniști.
Şefa serviciului de sănătate publică din Israel se află sub protecţia poliţiei ca urmare a unor ameninţări cu moartea, care este posibil să provină din partea unor "antivaccinişti", relatează Agerpres, citând dpa.
Decizia a venit după un mesaj pe Twitter al soţului lui Sharon Alroy-Preis, care le-a cerut autorităţilor să ia măsuri, a confirmat duminică un purtător de cuvânt al Ministerului securităţii publice.
Meir Preis a indicat în mesajul de joi că au fost proferate ameninţări la adresa soţiei sale, care a primit telefoane de ameninţare şi ale cărei date de contact telefonic au fost publicate în social media.
Conform mai multor informaţii din media, în spatele acestor ameninţări s-ar afla antivaccinişti, informaţii pe care purtătorul de cuvânt citat a refuzat însă să le confirme.
Joi, premierul israelian Naftali Bennett i-a acuzat pe antivaccinişti că duc un război al dezinformării împotriva lui Sharon Alroy-Preis şi a altora şi le-a cerut oamenilor să ignore ştirile false şi să se vaccineze. O proporţie semnificativă din populaţia lumii rămâne convinsă că pandemia cu noul coronavirus este o creaţie a media şi a rezistat eforturilor de vaccinare, scrie dpa.
Israelul a devenit la sfârşitul lunii iulie a.c. prima ţară din lume unde se inoculează şi doza a treia, iar conform Ministerului sănătăţii din acest stat 42 la sută din populaţia de 9,4 milioane a primit deja trei doze, 62% beneficiind de două doze de vaccin destinat să protejeze împotriva COVID-19.
Elena Copaciu, medic ATI la Institutul Matei Balş din Capitală, a tras un semnal de alarmă cu privire la numărul mare al deceselor din ultimele zile în România. Aceasta a spus că pacienții devin agresivi atunci când sunt întrebați dacă s-au vaccinat.
„Pacienții devin agresivi dacă îi intrebi dacă sunt sau nu vaccinați, dar ne facem doar datoria unei anamneze medicale complete! La ATI nici nu mai contează dacă sunt sau nu vaccinați! Regula e: prezentare tardivă, fibroză pulmonară deja constituită, ivermectină până la toxicitate hepatică, tocilizumab de multe ori prea târziu dat (dacă o fi bun de ceva), aparținători care aleargă disperați după favipiravir (prea puține evidențe și prea mare risc teratogen), remdesivir (evidențe discutabile) sau, iar, tocilizumab (multe reactii adverse și beneficii incerte), etc”, a declarat Elena Copaciu. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News