Șefa ANRP, reclamată la premier, nu renunţă să promoveze competenţa şi transparenţa

dorina danielescu
dorina danielescu

În urma sesizării premierului Ungureanu de către mai mulţi angajaţi ai ANRP în legătură cu ”intimidările”, presiunilor şi "politicilor neo-naziste" șefei de la ANPR, Dorina Danielescu, față de cei aflați în subordine, aceasta a transmis că va milita în continuare pentru ca lucrurile la Autoritate să nu mai fie ca în trecut şi că nu renunţă să promoveze responsabilitatea, disciplina, competenţa şi transparenţa, informează NewsIn.

Mai mulți angajați de la Autoritatea Națională pentru restituirea Proprietăților (ANRP) au solicitat, în data de 7 martie, președintelui Traian Băsescu și premierului Mihai-Răzvan Ungureanu într-o scrisoare, nesemnată, dar înregistrată la SGG și Președinție, demiterea șefei ANRP, Dorina Danielescu, în primul rând, pentru incompatibilitate, ea fiind detașată de la Ministerul Public (fiind procuror la DIICOT Prahova), fără însă a-și da demisia din funcția de magistrat.

Mai mult, angajaţii reclamă comportamentul abuziv al șefei ANRP în raport cu subordonaţii și  că din cauza presiunilor şi "politicilor neo-naziste" (în legătură cu care nu dau explicaţii sau exemple concrete, n.r.), după numirea Dorinei Danielescu la conducerea Autorității, au plecat 23 de tehnocraţi.

"Domnule prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu, vă cerem să faceţi un gest de normalitate, un act de bună credinţă şi să dispuneţi revocarea actualului preşedinte ANRP alături de un control la sânge cu privire la managemtul <habarnamist > al instituţiei, dar deloc inocent sub aspectul achiziţiilor (spre exemplu achiziţiile pe anul 2011 în valoare de 7 miliarde de lei vechi, în contradictoriu cu OUG 34/2009) şi al alocării de beneficii financiare <camarilei> personale (sporuri care jignesc bunul simţ şi dispreţuiesc eforturile de diminuare a presiunilor financiare de pe bugetul de stat). Vă cerem să nu aprobaţi tacit şi să nu vă asumaţi acest exerciţiu de administrare represiv, demn de o ideologie neo-nazistă, al conducătorului ce se doreşte preaiubit şi preamărit", conchid semnatarii.

De cealată parte, Dorina Danielescu susține că detașarea sa de către Ministerul Public este legală, iar incompatibilitatea la care angajații fac referire nu există, invocând  legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor (303/2004) şi o decizie a CCR din 2008, potrivit unui punct de vedere transmis NewsIn.

Despre nemulțumirile angajaților privind volumul  mare de muncă sau salariile foarte mici, șefa ANRP precizează că de când a venit la şefia instituţiei a încercat să rezolve aceste probleme și invită orice persoană să verifice și corectitudinea unor contracte de achiziții sau acordarea unor sporuri salariale condamnate de angajații petiționari.

Totodată, Dorina Danielescu speră ca nemulţumirile unor angajaţi să nu fie "folosite" de către persoane care nu înţeleg că "la ANRP lucrurile nu mai pot funcţiona până acum" și susține că este adepta dialogului cu toți angajații Autorității.

"Aşa cum am transmis colegilor mei, am stat şi le voi sta în continuare la dispoziţie, fiind deschisă dialogului şi propunerilor constructive şi nu voi renunţa la a promova întodeauna responsabilitatea, disciplina, competenţa şi transparenţa", a conchis Dorina Danielescu.

Citește și:

Vicepreşedintele ANRP Cătălin Teodorescu şi-a dat demisia

Șef ANRP: Salariat la stat, remunerație fabuloasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel