Şefa Comisiei Europene vrea răzbunare după Brexit: Italia să învingă Anglia în finala EURO 2020

Şefa Comisiei Europene vrea răzbunare după Brexit: Italia să învingă Anglia în finala EURO 2020
Şefa Comisiei Europene vrea răzbunare după Brexit: Italia să învingă Anglia în finala EURO 2020

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va susţine echipa de fotbal a Italiei la finala EURO 2020 pe care aceasta o va disputa duminică pe stadionul londonez Wembley în faţa Angliei, a declarat vineri un purtător de cuvânt al executivului comunitar, potrivit Reuters.

'Inima ei este alături de Squadra Azzurra, deci ea va susţine duminică Italia', a spus purtătorul de cuvânt al Comisiei la conferinţa de presă zilnică, după ce a fost întrebat cu cine va ţine Ursula von der Leyen la această partidă.

Oficialii Comisiei Europene evită de obicei să exprime poziţii naţionale partizane, dar în acest caz ieşirea Marii Britanii din UE pare să fi influenţat susţinerea şefei executivului european în favoarea echipei Italiei, una dintre ţările fondatoare ale blocului comunitar.

Zi de sărbătoare în luna august, în UK, dacă va câștiga Anglia finala EURO 2020

În acest timp, la Londra, premierul britanic Boris Johnson se gândeşte să decreteze o zi de sărbătoare în luna august, dacă Anglia câştigă finala EURO 2020, consemnează agenţia EFE din presa britanică.

Este avută în vedere luna august pentru ca festivităţile să nu fie îngrădite de restricţiile antiepidemice, a căror ridicare a fost promisă de Johnson pentru 19 iulie, notează Agerpres.

'Ştim ce înseamnă să jucăm o finală şi ce trebuie să facem ca s-o câştigăm'

'Ştim ce înseamnă să jucăm o finală şi ce trebuie să facem ca s-o câştigăm', a declarat, pentru La Gazzeta dello Sport, Antonio Conte, fost selecţioner al naţionalei de fotbal a Italiei, care va întâlni duminică Anglia în finala EURO 2020.

'Vom avea mai puţini suporteri în tribune, însă mai multă experienţă pe teren', a analizat cel care a fost până de curând antrenorul lui Inter Milano, cu care a câştigat Serie A în sezonul trecut. Conte s-a referit la faptul că Anglia va juca doar a doua sa finală într-o competiţie majoră, după cea a Cupei Mondiale 1966, câştigată pe teren propriu.

În schimb. Italia are în palmares patru titluri mondiale (1964, 1938, 1982, 2006) şi unul european (1968), fiind de asemenea de două ori vicecampioană mondială (1970, 1994) şi de două ori vicecampioană europeană (2000, 2012).

'Englezii au aşteptat acest meci toată viaţa'

'Englezii au aşteptat acest meci toată viaţa. Publicul de pe stadion poate juca un rol important, dar poate fi şi un dezavantaj', a spus cel care a antrenat-o în Anglia pe Chelsea.

Potrivit lui, Italia va putea exploata unele slăbiciuni ale Angliei: 'Dacă faci presing intens, au probleme în apărare. Dimpotrivă, noi avem o apărare foarte puternică, cu tridentul Donnarumma-Chiellini-Bonucci. Ei aduc încredere şi linişte echipei. Italia merită să fie în această finală. Am arătat că suntem o echipă mai puternică decât adversarele noastre.'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel