Directorul General al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, se va afla în 15 și 16 iulie, într-o vizită la București, în cadrul căreia se va întâlni autorităţile şi factorii de decizie politici, precum şi cu reprezentanţi ai sectorului privat, societăţii civile şi mediului academic, informează instituţia de la Washington.
Temele principale aflate pe agenda discuțiilor pe care Christine Lagarde la va susține la București sunt perspectivele economice actuale şi provocările viitoare, precum şi identificarea unei noi paradigme de creştere economică a regiunii.
"La Bucureşti, Lagarde va susţine un discurs despre România şi Europa de Est, concetrându-se asupra identificării unei noi paradigme de creştere pentru regiune", se arată în comunicatul transmis de FMI, potrivit Mediafax.
Întrucât Christine Lagarde va vizita, după România, și Lituania în 17 şi 18 iulie, în comunicatul FMI se precizează: "În timpul vizitelor - primele în aceste două ţări de la preluarea funcţiei de şef al FMI în iulie 2011 - Lagarde se va întâlni cu autorităţi, precum şi reprezentanţi ai sectorului privat, societăţii civile şi mediului academic, pentru a discuta perspectivele economice şi provocările care urmează pentru fiecare din cele două ţări".
Vizita directorului FMI din 15 și 16 iulie este cea de-a treia a unui șef al Fondului, după 1990, și survine după ce, la începutul lunii mai, a ajuns la Bucureşti Jim Yong Kim, preşedintele Băncii Mondiale, în iunie a venit Sir Suma Chakrabarti, preşedintele BERD, iar în martie ajungea la Bucureşti şi Werner Hoyer, preşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI).
În a doua decadă a lunii trecute, prezența directorului general al FMI, Christine Lagarde, la București, în iulie, devenise incertă, din cauza amânării desemnării unui câştigător la privatizarea CFR Marfă, precondiţie asumată în acordul cu România, alături de achitarea arieratelor de către autorităţile locale.
Însă, în iunie, Grupul Feroviar Român a cumpărat pachetul de acțiuni majoritar al CFR Marfă pentru 202 milioane de euro.Acordul României cu FMI şi UE a fost tratat de autoritãţile române ca preventiv, fără să fie trase fonduri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News