EXCLUSIV  Șefii din justiție anunță cel mai greu an. Avocata Ramona Tatarici a explicat de ce DNA se pune în mișcare în anul alegerilor / video

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Avocata Ramona Tatarici a fost invitată la emisiunea „Culisele Justiției", de pe DC News și DC News TV, unde a vorbit despre avertismentul șefilor din justiție. 

În cadrul emisiunii moderate de Laura Duță, avocata Ramona Tatarici a explicat de ce DNA se pune în mișcare în anul alegerilor. 

„Aș vrea să începem cu corupția printre politicieni, funcționarii publici. Avem câteva cazuri care au fost făcute publice. Plec de la declarația făcută de procurorul general, că este un an foarte greu, procurorii să țină rândurile strânse, să nu se lase manipulați. La fel a spus și șeful de la Direcția Națională Anticorupție, iar ministrul de interne ne anunța și le spunea procurorilor DNA că de abia așteaptă bilanțul de la anul. Ce credeți că se va întâmpla anul acesta? Cum simțiți ca avocat în penal? S-a schimbat ceva?”, a întrebat Laura Duță. 

„De fiecare dată  anul anterior alegerilor și anul alegerilor au fost ani în care DNA s-a pus puțin mai mult în mișcare. Acum au fost schimbări și la nivelul conducerii DNA-ului. Au venit acolo cu forțe proaspete. Probabil domnul Voineag va da un alt suflu, fiind mai tânăr și fiind o altă schimbare. Au făcut aceste declarații toți, că vor să accentueze și să facă bilanțul. Bilanțul de anul acesta, în ceea ce îi privește, a ieșit bine. Se vehiculează un +10%. Se pare că au reușit să soluționeze și să trimită în judecată ceva mai mult.", a spus avocata. 

 

Dosarele se fac în perioada alegerilor

„Nu prea s-a mai făcut nimic (n.r. după epoca Kovesi la DNA) și cumva se simte și din partea apărării că atât timp cât lucrurile se mișcă acolo, există de lucru și în ceea ce ne privește. Păcat că se fac astfel de dosare în perioada alegerilor.”, a spus avocata Ramona Tatarici. 

 Avocata Ramona Tatarici a explicat de ce dosarele se fac doar în perioada alegerilor. 

„Este doar interesul politic și ar trebui că acest demers să fie unul firesc dacă vor să aibă o luptă anticorupție așa cum declară, și nu o lupta pro-politica.”, a mai spus aceasta. 

„Sunt anumite cazuri care sunt ținute până vine această perioadă? Niște sesizări, niște anchete și reluate? Pentru că eu nu cred că toate se fac în câteva luni.”, a întrebat Laura Duță. 

„Cu siguranță, pentru că, de fiecare dată, s-au scos de la sertar dosare ce vizau persoane care erau mai degrabă un cui pentru ei în viitoarele alegeri. Probabil așa s-a întâmplat și cu Piedone și cu Ponta. Acum s-a întâmplat cu Firea. De fiecare dată întrevezi în aceste dosare interesul politic mai degrabă decât interesul judiciar.", a spus  avocata Ramona Tatarici la emisiunea „Culisele Justiției", de pe DC News și DC News TV. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel