Şefii marilor companii vor ca angajaţii să se întoarcă la birou. Munca de acasă, o relicvă a pandemiei. Cât timp economisesc angajaţii care muncesc de acasă

Fotografie de la Andrea Piacquadio, Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio, Pexels

Munca de acasă are zilele numărate, indică presa americană. Totul este bazat pe declaraţiile liderilor marilor bănci de pe Wall Street, care vor să facă din munca de acasă o relicvă a pandemiei. 

Cei care muncesc la JPMorgan Chase sau la Goldman Sachs descoperă că săptămânile de lucru de cinci zile de la birou redevin o normalitate. Şi marile companii din zona de tehnologie îşi readuc angajaţii la birou. Google, spre exemplu, şi-a atenţionat angajaţii că se va ţine cont de prezenţa la birou în evaluările anuale. 

Meta şi Lyft vor ca angajaţii să se întoarcă înapoi la birou, şi propun un proiect în care să se muncească din birou trei zile pe săptămână. 

Iar datele unui sondaj realizat la nivel global arată cât de serioşi sunt conducătorii acestor companii cu renunţarea la munca de acasă. Potrivit wfh Research, un grup care include Universitatea Stanford şi Institutul Ito, un think-tank german, muncitorii din India, spre exemplu, sunt cu 18% mai puţin productivi dacă muncesc de acasă, decât dacă ar munci de la birou. 

Probleme sunt şi la nivelul comunicării între angajaţi. La Microsoft, s-a constatat că relaţiile profesionale între cei 62.000 de angajaţi s-au osificat şi au devenit mai izolate pe măsură ce angajaţii au muncit din ce în ce mai mult de acasă. 

În ciuda presiunii din birourile conducerii, apetitul angajaţilor pentru munca de acasă nu a fost diminuat. Angajaţii vor să poatăt munci mai mult din confortul propriei sufragerii, potrivit wfh Research. Ca medie, la nivel global, angajaţii vor cel puţin două zile pe săptămână de muncă de acasă, scrie The Economist. 

Şi nici măcar nu sunt date surprinzătoare, în ceea ce priveşte angajaţii. Aceştia economisesc timpul pe care l-ar petrece, altfel, în trafic, în transportul public, şi au parte, astfel, de un mai mare echilibru între viaţa personală şi cea profesională. În medie, se economisesc 72 de minute pe zi de către angajaţii care muncesc de acasă. Anual, înseamnă două săptămâni în plus de timp liber, scrie sursa citată. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel