Șeful Apple l-ar fi sunat pe Trump, pentru a se plânge de Uniunea Europeană

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Donald Trump, candidatul republican la președinția Statelor Unite, a declarat că a avut o discuție telefonică recentă cu CEO-ul Apple, Tim Cook, în legătură cu amenzile impuse gigantului tehnologic de către Uniunea Europeană, scrie Reuters.

Într-un interviu recent cu podcasterul Patrick Bet-David, Trump a spus că a primit un apel de la Tim Cook la doar câteva ore înainte de apariția sa publică. „Cu două-trei ore în urmă, m-a sunat,” a spus Trump. „Mi-a spus că Uniunea Europeană tocmai ne-a amendat cu 15 miliarde de dolari. Și pe lângă asta, au mai primit o amendă de 2 miliarde de dolari.” Trump a citat conversația cu Cook, punând accent pe impactul financiar semnificativ asupra Apple, din cauza măsurilor impuse de Uniunea Europeană.

Autoritățile europene au intensificat în ultimii ani investigațiile împotriva giganților din sectorul tehnologic, inclusiv Apple, Google și Amazon. Scopul acestor măsuri este de a reduce puterea de monopol a acestor companii și de a crea condiții echitabile de concurență pentru firmele mai mici. În septembrie, Apple a pierdut o luptă juridică de lungă durată cu Uniunea Europeană, ceea ce a dus la obligativitatea de a plăti 13 miliarde de euro (aproximativ 14 miliarde de dolari) în taxe retroactive către Irlanda. Această sumă face parte dintr-o campanie mai largă de reprimare a evaziunii fiscale practicate de marile corporații.

În plus, la începutul acestui an, Apple a fost sancționată cu o amendă de 2 miliarde de dolari pentru restricțiile impuse concurenței în cadrul App Store, care au afectat rivalitățile din industria de streaming muzical.

Trump promite să sprijine companiile americane în evaziunea fiscală din alte țări

În timpul interviului, Trump a reiterat că va sprijini companiile americane în fața măsurilor punitive impuse de Uniunea Europeană. „Tim, trebuie să fiu ales mai întâi, dar nu voi permite să se profite de companiile noastre. Așa ceva nu se va întâmpla,” a spus el, relatând discuția cu Cook. Trump a transmis clar că, dacă va câștiga alegerile din 5 noiembrie, va încerca să protejeze interesele economice ale companiilor americane afectate de reglementările externe.

Apple nu a confirmat autenticitatea conversației dintre Cook și Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel