Șeful armatei ucrainene a anunțat că forțele sale se retrag din orașul Avdiivka. Militari ucraineni au fost capturați UPDATE

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Armata ucraineană s-a retras din oraşul Avdiivka, oraş din est în care situaţia s-a deteriorat considerabil în ultimele zile, a anunţat generalul ucrainean Oleksandr Tarnavski, comandantul trupelor din zonă.

 

"Conform ordinului primit, ne-am retras din Avdiivka pe poziţii pregătite în prealabil", a scris el pe Telegram.

Aceasta este cea mai mare victorie simbolică a Rusiei după eşecul contraofensivei de la Kiev vara trecută.

Joi, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, promisese că va face "tot ceea ce este posibil" pentru a salva trupele aflate în dificultate pe frontul estic, în special la Avdiivka.

Casa Albă a avertizat, la rândul său, că "Avdiivka riscă să cadă sub control rus"

După eşecul contraofensivei ucrainene din vară, trupele ruse sunt cele care au trecut la atac, în faţa unei armate ucrainene confruntate cu un deficit de personal şi de muniţii.

Casa Albă a avertizat, la rândul său, că "Avdiivka riscă să cadă sub control rus", chiar în timp ce ajutorul militar promis de administraţie este blocat de republicani.

Avdiivka este astăzi în mare parte distrusă, însă, potrivit autorităţilor locale, în oraş se mai află în jur de 900 de civili. Moscova speră că, prin capturarea localităţii, va face mai dificile bombardamentele ucrainene ce vizează Doneţkul, conform Agerpres.

UPDATE: "În etapa finală a operațiunii" și "sub presiunea forțelor inamice copleșitoare" un "anumit număr de militari ucraineni au fost capturați"

Unele trupe ucrainene au fost capturate de forțele ruse în timpul retragerii lor din Avdiivka, a declarat un oficial ucrainean.

Generalul de brigadă ucrainean Oleksandr Tarnavskyi a declarat pe Telegram că "în etapa finală a operațiunii" și "sub presiunea forțelor inamice copleșitoare" un "anumit număr de militari ucraineni au fost capturați".

El a precizat că trupele ucrainene s-au deplasat acum către a doua linie de apărare, în apropiere de Avdiivka.

Avdiivka a fost atacată de forțele rusești în ultimele patru luni și a fost scena unora dintre "cele mai aprige și sângeroase bătălii", spun mai mulți analiști.

Avioanele de război rusești au bombardat locul cu până la 60 de bombe pe zi.

De asemenea, analiștii preconizează ca este o oportunitate pentru Putin de a demonstra progresul în "operațiunea militară specială" fiind aproape de alegerile prezidențiale, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel