Șeful Cancelariei premierului, Sergiu Horia Hossu, a demisionat

foto pixabay/ Demisie
foto pixabay/ Demisie

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Sergiu Horia Hossu, a demisionat.

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Sergiu Horia Hossu, susținut de PLUS, și-a depus, marți, 7 septembrie, demisia din funcție. El a fost numit în funcție pe 18 martie. 

„Subsemnatul Sergiu Horia Hossu, numit șef al Cancelariei Prim-ministrului (...) în 18 martie 2021, vă rog să luați act de demisia mea din funcția de Șef al Cancelariei Prim-ministrului, începând cu data de 7 septembrie”, se menționează în documentul semnat de Sergiu Horia Hossu.

Amintin că vicepremierul Dan Barna și miniștrii USR PLUS și-au depus, marți dimineață, demisiile la cabinetul premierului, a anunțat Dan Barna.

Moțiunea de cenzură a fost transmisă Guvernului

Moțiunea de cenzură, semnată de parlamentari ai AUR și USR PLUS, a fost transmisă, marți, 7 septembrie, Guvernului.

Cel care a transmis Guvernului moțiunea de cenzură este președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Președintele Klaus Iohannis: Vom găsi o soluție bună și pentru această criză

Amintim că președintele Klaus Iohannis a garantat, marți, în fața diplomaților români, că vor fi găsite cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică.

„În România se respectă valorile democratice, Constituția și, chiar dacă avem acum o criză guvernamentală, nu ne abatem de la parcursul european și euro-atlantic. Vom găsi o soluție bună și pentru această criză. Acesta e mesajul pe care vă rog să-l transmiteți în statele în care reprezentați țara noastră. România continuă să fie o țară stabilă care nu deraiază de la valorile și angajamentele asumate. Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică și guvernarea pentru România și pentru românia va continua”, le-a spus Klaus Iohannis diplomaților români.

Rareș Bogdan: Nu renunțăm la Florin Cîțu. O intoxicare!

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan dezminte informațiile apărute public potrivit cărora un scenariu de ieșire din criza politică ar fi retragerea sprijinului pentru Florin Cîțu pentru funcția de premier.

„Nu renunțăm la Florin Cîțu! Este singura opțiune a PNL pentru funcția de prim-ministru și președinte PNL. Informațiile care au apărut în spațiul public potrivit cărora PNL se gândește la o alta variantă de prim-ministru sunt false. O intoxicare”, a declarat, tot marți, Rareș Bogdan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel