Friedrich Merz, președintele partidului CDU, a vorbit despre declinul națiunii sale.
Liderul opoziției din Bundestag-ul german și șeful partidului CDU, Friedrich Merz, a prezis o scădere a prosperității economice a Germaniei, insistând că vârful economic al țării „probabil sa încheiat”.
„Ne vom descurca rău”, a susținut Merz în timpul unei apariții la programul de televiziune ARD, Report from Berlin.
„Vârful prosperității noastre – cel puțin pentru o anumită perioadă de timp – s-a încheiat probabil”, a adăugat el, avertizând că politicienii nu pot atenua decât într-o măsură limitată dezvoltarea economică.
„Nu ne vom mai putea permite una sau alta. Aceasta va fi situația pentru o anumită perioadă de timp”, a susținut Merz.
Grupuri specifice de populație, cum ar fi familiile cu mulți copii, vor avea nevoie de ajutor direcționat. Totuși, potrivit acestuia, toate grupurile de populație, și în alte țări, vor experimenta o creștere a prețurilor.
În ciuda managementului limitat peste care politicienii pot trece cu factorii externi care contribuie la declinul economic, Merz a arătat cu degetul spre ministrul Economiei, Robert Habeck, pentru că nu a ajutat la atenuarea crizei. Merz a susținut că ministrul își ascunde eșecurile în spatele războiului din Ucraina.
„Conflictul ne va face mai săraci. Societatea va trebui să suporte”, a spus Merz în programul Heute-Journal de pe canalul ZDF, scrie RMX.
Finlanda și Suedia se gândesc să devină membre NATO în această vară, scrie The Times, citând oficiali americani. Potrivit acestora, apartenența la NATO pentru ambele țări a devenit „un subiect de conversație și numeroase sesiuni” în timpul negocierilor dintre miniștrii de Externe ai alianței organizată săptămâna trecută, la care au participat Suedia și Finlanda.
Se observă că Finlanda poate solicita aderarea în iunie, după care Suedia își va anunța dorința de a adera la NATO. Astfel, dacă cele două țări se alătură alianței, numărul țărilor membre ale acesteia va crește de la 30 la 32.
La sfârșitul lunii februarie, premierul suedez Magdalena Andersson a declarat că poziția Suediei rămâne neschimbată și țara își va stabili independent politica de securitate, dar o lună mai târziu ea a spus că Suedia trebuie să analizeze posibilitatea aderării la un bloc militar și că încă nu s-a hotărât aderarea la NATO (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu