Șeful companiei Yandex din Rusia se confruntă cu un dosar în instanță pentru „propagandă LGBT”

Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Directorul executiv al companiei de internet Yandex, listată pe Nasdaq, este acuzat de un tribunal rus pentru presupuse infracțiuni în temeiul așa-numitei legi care luptă cu „propaganda LGBT” a țării, informa miercuri o notificare de pe site-ul instanței.

 

Mișcarea de a-l urmări în justiție pe Artem Savinovsky, pentru care nu a fost menționată nicio dată de audiere, vine la o zi după ce o instanță a aplicat o amendă de 1 milion de ruble (11.048 de dolari) unei baze de date de filme online numită Kinopoisk, deținută de Yandex, conform aceleiași legi, scrie Reuters.

Yandex a declarat pentru Reuters că cazul împotriva lui Savinovsky, care este și CEO-ul Kinopoisk, este legat de amenda de marți pentru „etichetarea incorectă a filmelor LGBT”.

Cazul lui Savinovsky este mai degrabă administrativ decât penal, adică se referă la încălcări ale legilor care nu cauzează prejudicii semnificative sau pericol public. Yandex a spus că va face apel împotriva oricărei hotărâri judecătorești împotriva CEO-ului său.

Rusia își intensifică represiunea asupra drepturilor comunității LGBTQIA+, pe care președintele Vladimir Putin a încercat să le prezinte ca o dovadă a decăderii morale în țările occidentale de care Rusia trebuie să fie protejată.

În decembrie anul trecut, Putin a semnat o lege care extinde restricțiile privind promovarea a ceea ce numește „propaganda LGBT”, interzicând efectiv orice expresie publică a minorității.

Luna trecută, camera inferioară a parlamentului, Duma de Stat, și-a oferit sprijinul inițial legislației care ar interzice operațiile de schimbare a genului pentru persoanele transgender.

Amenda împotriva bazei de date de filme Kinopoisk a Yandex a fost emisă pentru că platforma nu a atașat o etichetă „18+” la șapte filme, inclusiv comedia romantică britanică „Bridget Jones’ Diary”, comedia britanică neagră „Greed” și comedia italiană „Perfect Strangers”.

Kinopoisk a susținut în apărarea sa că filmele pot fi vizionate doar printr-un abonament, care este disponibil doar pentru spectatorii de peste 18 ani, dar instanța a respins argumentul, a informat ziarul independent Novaya Gazeta.

Principala firmă tehnologică din Rusia, Yandex s-a străduit să echilibreze presiunile interne cu interesele investitorilor săi occidentali de când Moscova a invadat Ucraina în februarie anul trecut.

Luna trecută, un tribunal a amendat compania cu 2 milioane de ruble (24.242 de dolari) pentru că a refuzat în mod repetat să ofere serviciilor de securitate din Rusia informații despre utilizatorii săi.

Holdingul Yandex înregistrat in Olanda, Yandex NV, lucrează la o restructurare corporativa care va determina desprinderea principalelor sale afaceri generatoare de venituri de Rusia si dezvoltarea a patru unități mai noi, in străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel