Șeful Curții Supreme din Ucraina ar fi fost prins în timp ce lua mită 3 milioane de dolari - Foto

Foto Pexels
Foto Pexels

Biroul Național Anticorupție al Ucrainei (NABU) și Procuratura Specializată Anticorupție (SAP) din Ucraina au anunțat că s-a efectuat percheziții la Curtea Supremă din Ucraina. Potrivit presei ucrainene, ar fi vizat președintele Curții Supreme, Vsevolod Kniaziev, care ar fi luat o mită de aproape 3 milioane de dolari pentru a interveni în actul de justiție.

'NABU și SAP au expus corupția pe scară largă din cadrul Curții Supreme, în special o schemă de obținere a unor avantaje necuvenite de către conducerea și judecătorii Curții Supreme', au declarat cele două instituții anticorupție pe Facebook.

Mai mult, NABU și SAP au publicat o poză cu pachete de bancnote pe o canapea, menționând că vor publica detalii ulterior.

'În legătură cu evenimentele care au loc în jurul președintelui Curții Supreme, Vsevolod Kniaziev, o reuniune extraordinară a Plenului Curții Supreme va avea loc la 16 mai 2023', a anunțat Curtea Supremă pe Facebook.

Media ucraineană a transmis că Kniaziev a fost prins luând mită în valoare de aproximativ 3 milioane de dolari (2,76 milioane de euro). Mai mult, și alți judecători ai organismului judiciar suprem au fost percheziționați. 

Portalul de ştiri ucrainean ZN.UA a precizat, citând surse din cadrul Biroului Naţional Anticorupţie, că Kniaziev primea bani de la oameni care doreau o decizie a instanţei favorabilă miliardarului ucrainean Kostyantyn Zhevago.

Vsevolod Kniaziev a fost numit în funcția de președinte al Curții Supreme în octombrie 2021. Președintele Volodymyr Zelenskyy a declarat în numeroase rânduri că dorește o luptă mai hotărâtă contra mitei, care este larg răspândită în Ucraina. Principalul scop al lui Zelensky este de a arăta că Ucraina este pregătită să negocieze aderarea la Uniunea Europeană.

Vezi și - Șefa Fiscului din Ucraina are 4 case. E acuzată de fraudă de milioane de dolari

Șefa Fiscului din Kiev a fost acuzată de fraudă de milioane de dolari. Anchetatorii i-au percheziționat una dintre cele patru case, scrie The Guardian.  

În timpul perchezițiilor, anchetatorii au găsit 158.000 de dolari, 530.000 de hrivna ucrainene, 2.200 de euro în numerar, bijuterii scumpe, haine cu semnături ale unor designeri celebri, ceasuri de aur. Anchetatorii au susținut că stilul de viață al femeii nu se potrivea cu venitul  declarat de ea în calitate de șef al biroului fiscal al capitalei ucrainene. Vedeți continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel