Șeful diplomației Europene despre războiul Israel-Hamas: Nivelul distrugerilor e mai mare decât cel al orașelor germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Josep Borrell, șeful diplomației europene, a discutat despre Războiul Israel-Hamas la încheierea unei reuniuni a miniştrilor de Externe ai UE la Bruxelles.

 

"Din păcate, nivelul de distrugere al clădirilor din Gaza este mai mult sau mai puţin, chiar mai mare decât distrugerile suferite de oraşele germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial", a afirmat Borrell, la încheierea unei reuniuni a miniştrilor de Externe ai UE la Bruxelles.

Oficialul spaniol a prezentat presei o imagine "catastrofală" a situaţiei din Gaza, afirmând că nivelul suferinţei umane constituie o "provocare fără precedent".

Şefii diplomaţiei UE au discutat luni despre sancţiuni suplimentare împotriva Hamas, pe baza unei propuneri făcute de Franţa, Italia şi Germania. "Nu au fost obiecţii", a spus Josep Borrell, adăugând că va face o propunere în acest sens Celor 27.

El a indicat că au fost discutate posibile sancţiuni împotriva extremiştilor israelieni din Cisiordania. "Nu a existat unanimitate", a precizat el, adăugând că va face totuşi o propunere statelor membre.

Ţările UE au cerut, la rândul lor, un armistiţiu de durată în conflictul din Gaza, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel