Șeful diplomației israeliene refuză să se întâlnească cu liderul ONU, în urma apelurilor la responsabilitate față de civilii palestinieni

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres. Sursa foto: Agerpres
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres. Sursa foto: Agerpres

Ministrul de Externe al Israelului, Eli Cohen, a declarat marți că nu se va întâlni cu Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, după ce acesta din urmă a criticat atacurile aeriene ale Israelului asupra Fâșiei Gaza, transmite Reuters.

"Nu voi avea o întâlnire cu Secretarul General al ONU. După masacrul din 7 octombrie, nu există loc pentru o abordare echilibrată. Hamas trebuie să dispară de pe fața Pământului!" a scris Cohen într-o postare pe rețelele de socializare, marți.

Vorbind în Camera Consiliului de Securitate a ONU la New York, marți, Guterres a afirmat că este "îngrijorat profund de încălcările clare ale dreptului internațional umanitar pe care le vedem în Gaza."

"Protejarea civililor nu înseamnă să dai ordin a peste un milion de oameni să evacueze spre sud, unde nu există adăpost, hrană, apă, medicamente și combustibil - și apoi să continui să bombardezi fix sudul" a spus Guterres.

"Să fiu foarte clar: nicio parte implicată într-un conflict armat nu este deasupra dreptului internațional umanitar," a adăugat el.

Cohen, care era și el prezent în sală, i-a răspuns lui Guterres: "În ce lume trăiți? Cu siguranță, aceasta nu este lumea noastră."

Ambasadorul Israelului la Națiunile Unite, Gilad Erdan, l-a îndemnat pe Guterres "să demisioneze imediat" după declarațiile sale. Prin intermediul rețelelor de socializare, Erdan a afirmat că Guterres "nu este potrivit să conducă ONU."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel