Inspectorul general al IŞJ Suceava, Gabriela Mihai, a declarat într-o conferinţă de presă, luni, că ''bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) continuă să beneficieze de fonduri mai mari cu 42,4%, faţă de 2018'' şi că banii rămaşi după rectificarea bugetară asigură plata salariilor până la sfârşitul anului, plata titlurilor executorii şi plăţile privind achitarea diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic.
Totodată, şefa IŞJ Suceava a spus că MEN derulează în prezent, cu finanţare de la bugetul de stat, un program de asigurare a rechizitelor şcolare pentru copiii care provin din familii cu venituri reduse.
Media rămasă de cheltuit pentru semestrul II la acest titlu, cu 84% mai mare decât media lunară a plăţilor pe primul semestru, permite derularea în continuare a actualului program pentru rechizite şcolare, a spus Gabriela Mihai.
Inspectorul general al IŞJ Suceava a subliniat că sunt bani pentru bursele elevilor, dar şi că MEN mai asigură, din fonduri externe nerambursabile, rechizite şcolare prin proiectul "Rechizite pentru preşcolari şi elevi - Şanse egale la educaţie".
Pe de altă parte, aceasta a spus că introducerea unei mese calde pentru elevi este o utopie, iar programul Corn şi Lapte trebuie menţinut.
Deşi am critici, nu putem să ne lipsim de el (corn şi lapte - n.red.) (...) Să elimini cu totul programul acesta social ar fi o greşeală (...) Masa caldă e o utopie (...) Nu avem infrastructură pentru asta, a mai spus şefa IŞJ Suceava.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu