Vagit Alekperov a demisionat din funcția de șef al Lukoil.
Vagit Alekperov a demisionat înainte de termen din funcția de șef al LUKOIL și a părăsit consiliul de administrație, a informat serviciul de presă al companiei. Anterior, el a fost pe lista de sancțiuni din Marea Britanie.
Compania a subliniat că Alekperov nu este un acționar majoritar. Până la 31 martie, el deținea voturile în raport cu 3,12% din acțiunile Lukoil și, de asemenea, deținea 5,43% din acțiuni fără drept de vot prin trusturi de familie și fonduri mutuale.
Vagit Alekperov conduce LUKOIL din 1993, conform Kommersant.
Germania va înceta să mai importe petrol din Rusia până la sfârșitul anului, a anunțat ministrul de externe al țării, Annalena Baerbock, în urma unei întâlniri de marți cu omologii săi baltici.
Baerbock a dezvăluit că Germania își va înjumătăți importurile de petrol din Rusia până în vară și va opri toate importurile de petrol din Rusia până la sfârșitul anului, deoarece țara ia măsuri pentru a pune capăt dependenței pe termen lung de importurile rusești de energie.
Ministrul german de externe a vizitat Riga pentru a se întâlni cu miniștrii de externe din cele trei state baltice și le-a spus că NATO este obligată să-și sporească prezența atât în țările baltice, cât și în Polonia, ca urmare a războiului din Ucraina.
„În viitor, o prezență militară minimă nu va fi suficientă. Creșterea potențialului nostru militar pe flancul estic al alianței trebuie să fie un angajament pe termen lung”, a spus ea.
Baerbock a recunoscut după întâlnirea cu miniștrii de externe ai statelor baltice că Berlinul nu a ascultat suficient de atent vocile din regiune care au avertizat de nenumărate ori despre amenințarea rusă.
„Nu am ascultat suficient când ne-ați vorbit despre aceste lucruri”, a recunoscut ea.
Potrivit ministrului de externe leton Edgars Rinkevics, UE ar trebui să-și limiteze comerțul cu Rusia și să nu mai folosească energia rusă, adăugând că nu speră că Rusia își va schimba comportamentul ostil.
Mișcarea în domeniul energiei urmează declarațiile cancelarului german Olaf Scholz după o întâlnire cu prim-ministrul britanic Boris Johnson la începutul lunii, în care a spus că Germania dorește „să devină independentă de importul de petrol” din Rusia și că „lucrează activ pentru a obține independența de importurile de gaz din Rusia” (citește continuarea (AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu