Șeful OMS, supărat pe vaccinați: Mulți cred că pandemia s-a încheiat

Organizația Mondială a Sănătății și-a arătat îngrijorarea cu privire la creșterea infecțiilor cu noul coronavirus în Europa, unde sunt concentrate două treimi din cazurile actuale, și a atribuit acest nou val „falsului sentiment de securitate” la persoanele vaccinate.

„Mulți cred că dacă s-au vaccinat, pandemia s-a încheiat deja și că nu mai trebuie să ia măsuri de precauție”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Este nevoie de rapel

De asemenea, conducerea Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a sfătuit administrarea rapelului tuturor adulților și, cu prioritate, celor peste 40 de ani. În plus, directorul instituției, Andrea Ammon, a avertizat că dacă escaladarea infecțiilor nu este oprită rapid, Crăciunul este în pericol.

OMS consideră că, dacă tendința actuală va continua, 700.000 de oameni ar muri de Covid-19 în Europa până în martie 2022, ceea ce ar însemna depășirea barierei de două milioane de decese de la începutul pandemiei.

„Vaccinurile salvează vieţi, dar nu împiedică total transmiterea COVID-19”, a explicat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cursul unei conferinţe de presă consacrate pandemiei, care face ravagii în Europa.

Europa este de departe cea mai afectată regiune a lumii de pandemie

„Există date care sugerează că înainte de sosirea variantei Delta, vaccinurile au redus transmiterea cu aproximativ 60%. Cu Delta, aceasta a scăzut la 40%, a subliniat el.

Directorul general al OMS a deschis tradiţionalele declaraţii cu privire la situaţia din Europa, puternic lovită de un al cincilea val de infecţii, cauzat de un amestec de rate de vaccinare insuficiente şi de o relaxare - fără îndoială prematură având în vedere varianta Delta în regiune - în ceea ce priveşte protecţia şi restricţiile.

„Săptămâna trecută, peste 60% dintre infecţiile şi decesele cauzate de Covid în întreaga lume au avut loc în Europa, a amintit doctorul Tedros, adăugând că acest număr enorm de cazuri se reflectă într-o povară insuportabilă pentru sistemele de sănătate şi pentru angajaţii din domeniul sănătăţii epuizaţi.

Cu peste 2,5 milioane de cazuri şi aproape 30.000 de decese înregistrate în ultima săptămână, Europa este de departe cea mai afectată regiune a lumii de pandemie, potrivit datelor oficiale colectate de AFP. Şi tendinţa rămâne în creştere.

Marţi, OMS a tras un semnal de alarmă în legătură cu amploarea COVID -19 în Europa, care ar putea provoca încă 700.000 de decese pe continent până în primăvară, în plus faţă de cele 1,5 milioane de decese deja înregistrate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel