Șeful ONU, „profund tulburat” de planul Israelului pentru asedierea Fâșiei Gaza

REUTERS/Mohammed Salem TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS/Mohammed Salem TPX IMAGES OF THE DAY

Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a declarat, luni, că este „profund tulburat” de anunțul potrivit căruia Israelul va iniția un asediu complet al Fâșiei Gaza, în urma atacului grupării islamiste palestiniene Hamas din weekend, transmite Reuters.

În timpul acesta, Hamas refuză orice negociere cu Israelul atât timp cât continuă ostilităţile

'Nicio negociere' nu este posibilă în acest moment cu Israelul atât timp cât continuă ostilităţile, a declarat luni pentru France Presse un responsabil al mişcării palestiniene Hamas, cu sediul la Doha.

'Operaţiunea militară continuă, iar rezistenţa, condusă de Brigăzile Al-Qassam (braţul armat al Hamas), continuă să apere drepturile poporului nostru, aşa că în prezent nu este posibilă nicio negociere asupra problemei prizonierilor sau a altora' cu Israelul, a declarat Hossam Badran, membru al biroului politic al Hamas în capitala Qatarului. 

Kremlinul profită de pe urma atacului din Israel

Kremlinul intenționează să exploateze atacul Hamas asupra Israelului pentru a devia sprijinul și atenția occidentală de la Ucraina, a relatat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

După amplele atacuri ale Hamas asupra teritoriului israelian din 7 octombrie, vocile ruse au amplificat mesajele care învinuiau țările occidentale de neglijarea conflictelor din Orientul Mijlociu în favoarea susținerii Ucrainei.

Într-o declarație postată pe platforma de socializare X, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitry Medvedev, a susținut că SUA și aliații occidentali ar fi trebuit să se concentreze pe "rezolvarea conflictului israelo-palestinian" în loc să furnizeze ajutor militar Ucrainei.

În cadrul acestor operațiuni de informații, bloggerii militari pro-ruși s-au concentrat, de asemenea, pe atacurile Hamas din Israel, promovând narativele Kremlinului.

Potrivit ISW, narativele ruse privind atacurile Hamas au ca scop influențarea publicului occidental. Obiectivele includ divizarea sprijinului militar pentru Ucraina și tentativa de a demoraliza societatea ucraineană prin afirmarea că Ucraina va pierde sprijinul aliaților occidentali.

Săptămâna trecută, Rusia a lansat cel mai grav atac asupra civililor ucraineni din acest an, ucigând 52 de persoane și atrăgând o serie de critici de pe scena internațională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel