Şeful salvamarilor din Neptun cere înfiinţarea Poliţiei Plajelor. 18 persoane au murit înecate în această vară la mare

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Salvamarii au ajuns la capătul puterilor şi cer înfiinţarea Poliţiei Plajelor, după ce 18 adulţi au murit înecaţi pe litoral, iar alte 43 de persoane au fost salvate de la înec. În plus, au fost şi multe scandaluri cu turiştii care nu voiau să respecte steagul roşu arborat pe plajele de pe litoralul românesc. 

"Colegii noștri au salvat din mediul acvatic 43 de persoane; din păcate, 18 adulți și-au pierdut viața. În sezonul estival 2022 am fost solicitat pentru 65 de persoane din care 24 au murit, iar în sezonul 2021 am avut 81 de persoane în pericol în mediul subacvatic din care 16, din păcate, au murit“, a declarat Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

Vasile Borteş, şeful salvamarilor din Neptun, cere Poliţia Plajelor 

"Noi am făcut tot ce se putea, că ar trebui în cursul toamnei să ne așezăm toți, toate autoritățile implicate, la o masă rotundă și să punem cap la cap un program pentru tot litoralul. Eu am fost militar și stiu ce înseamnă un plan. Să reînființăm Politia plajelor, nu se mai fură, nu se mai bate nimeni, nu se mai îneacă pentru că măsurile pecuniare le ia Poliția. Avem 10.000 de polițiști locali, să intre pe plajă, că nu se mai poate așa. 

În Germania, când e steag roșu, toată lumea se retrage de pe plaje, cine intră în apă vine poliția și îl amendează, de la 200 de euro la 1.000 de euro", a declarat Vasile Borteş, conform Adevărul

"Marea nu e o cadă" 

"În Mamaia nu a fost atât de aglomerat ca în anii trecuți. A fost un sezon atipic, cu temperaturi foarte ridicate, cu perturbări ale frontului atmosferic, cu furtuni iscate din senin. Cei care au venit la mare, nu au ieșit din tiparul obișnuit. Majoritatea nu știu să respecte marea. Este adevărat că a fost acea zi fatidică la Mamaia, în care au fost curenți puternici și vânt, și în care s-au înecat trei persoane. Noi am făcut tot se s-a putut. Nu ne-am întâlnit în 22 de ani de zile cu așa ceva. A mai fost găsită o persoană decedată, dar în afara orelor de program ale salvamarului. În Mamaia nu există curenți de fund ca în zona de sud a litoralului, cu toate acestea turiștii care vin trebuie să fie atenți. Marea nu e o cadă. Anul trecut nu am avut nici un mort. Acum doi ani cred că au fost unul sau doi, dar nici nu vreau să fac o astfel de statistică”, a declarat Gabriel Bălan, președintele Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și a Salvamarilor din România, conform mycta.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel