Șeful securității din Elveția avertizează că trebuie să fim pregătiți pentru război: Există motive de îngrijorare în Europa

Unsplash
Unsplash

Elveția trebuie să fie pregătită pentru războaie, chiar dacă există speranță că acestea nu se vor materializa vreodată, spune secretarul de stat pentru Politică de Securitate, Markus Mäder.

„Cu cât suntem mai bine pregătiți, cu atât este mai mare efectul de descurajare”, a spus Mäder într-un interviu pentru SonngtagsBlick, citat de Swiss Info.

În urma participării sale la conferința de securitate de la München, șeful securității a subliniat încă o dată că Elveția trebuie să-și consolideze capacitățile de apărare și să intensifice cooperarea cu partenerii. „Există motive de îngrijorare în Europa”, a spus el.

Rusia este o adevărată ameninţare, a spus el, adăugând că Elveţia trebuie să-şi orienteze politica de securitate către realitate. Trebuia să aibă de-a face cu o lume „care există – și nu cu o lume pe care ne-am dori să o avem”.

O ordine mondială care nu se mai bazează pe reguli reprezintă cea mai mare amenințare pentru Elveția, a completat Mäder.

„Elveția, în special, este în favoarea unei ordini bazate pe reguli și a conformării cu dreptul internațional.”, a adăugat el.

Acest angajament a fost evident și în angajamentul pentru o conferință de pace pentru Ucraina. La mijlocul lunii ianuarie, ministrul Apărării Viola Amherd a anunțat că Elveția este pregătită să organizeze o astfel de conferință.

„Pregătim acest lucru știind că este o sarcină provocatoare”, a spus Mäder, întrebat dacă a găsit noi susținători pentru conferință. Acesta a mai adăugat că diplomația trebuie să primească acum timp.

Numeroși oficiali europeni au vorbit în ultimele luni despre necesitatea ca țările europene să se pregătească pentru un război la scară largă, Federația Rusă fiind enunțată ca principal oponent într-un astfel de conflict. De exemplu, Boris Pistorius, ministrul Apărării din Germania, a spus de curând că Berlinul trebuie să ia în considerare introducerea serviciului militar obligatoriu.

„Trebuie să ne întrebăm cine urmează să apere această ţară când lucrurile devin serioase“, a zis Pistorius.

În același timp, șeful Statului Major al Armatei din Marea Britanie, generalul Patrick Sanders, a fost întrebat dacă cetățenii „ar trebui să se pregătească de război?”. El a spus că Marea Britanie ar trebui să pregătească „o armată de cetățeni” în cazul unui conflict deschis între NATO și Rusia.

CITEȘTE ȘI       -      Țările din Europa în care serviciul militar este obligatoriu. Lista statelor care vor să-l reintroducă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel