Șeful sindicaliștilor CFR, revoltă, după incendiul de la trenul Regio Arad-Oradea: Toate pun în pericol viața călătorilor - Video

Șeful sindicaliștilor CFR, revoltă, după incendiul de la trenul Regio Arad-Oradea: Toate pun în pericol viața călătorilor / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Șeful sindicaliștilor CFR, revoltă, după incendiul de la trenul Regio Arad-Oradea: Toate pun în pericol viața călătorilor / Foto: Captură video Antena 3 CNN

Rodrido Maxim, lider de sindicat la CFR, a reacționat după ce trenul Regio Arad-Oradea a luat foc.

Rodrido Maxim, lider de sindicat la CFR, a izbucnit, după incendiul de la trenul Regio Arad-Oradea, vorbind despre lipsa bugetului care ar pune în pericol viața călătorilor la fiecare cursă pe care CFR Călători o are. Potrivit acestuia, "transportul feroviar de călători nu a beneficiat de niciun leu pentru investiții din anul 2011", iar astfel s-ar urmări "falimentul CFR Călători".

VEZI ȘI: Incendiu la trenul Regio Arad-Oradea. Călătorii au fost evacuați

Rodrigo Maxim: Toate trenurile CFR Călători pun în pericol viața călătorilor

"Contractul de buget pentru CFR Călători este aprobat de mult dar Guvernul nu l-a aprobat nici până acum, iar noi nu mai avem bani de piese de schimb pentru locomotive. Noi trebuia să achiziționăm și locomotive noi dar nu avem bani nici să le reparăm pe cele pe care le avem.

Astăzi 1 septembrie 2023 nu este aprobat bugetul pentru 2023 la CFR Călători. Toate trenurile CFR Călători pun în pericol viața călătorilor. Statul român nu înțelege că noi nu putem funcționa fără buget.

Bugetul de anul acesta este în teorie cu 10% mai mic ca cel de anul trecut în condițiile în care piesele s-au scumpit cu 50%. Transportul feroviar de călători nu a beneficiat de niciun leu pentru investiții din anul 2011.

Ministrul Finanțelor a retras din ședință bugetul pentru CFR Călători în data de 28 iulie. Se urmărește falimentul CFR Călători. Acum încearcă să negocieze cu operatori străini pentru transportul persoanelor", a declarat Rodrigo Maxim, într-o intervenție la Realitatea Plus.

VEZI ȘI: Scriitorul Arthur Suciu face naveta București-Suceava cu trenul. Ce a constatat este trist. "Du-te și tu, nene, cu mașina sau cu avionul"

Youtube video image

Ce s-a întâmplat

În această dimineață la intrarea în stația Oradea Vest s-a produs un incendiu la trenul Regio 3331 Arad - Oradea, fiind afectate ambele automotoare. Cei 20 de călători și personalul feroviar sunt în siguranță, trenul fiind complet evacuat.

"În această dimineață, pompierii militari orădeni au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tren de călători cu două vagoane, care se deplasa pe ruta Arad-Oradea.

Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul ISU Bihor, la ora 06.25, la fața locului fiind mobilizate imediat, cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale tip ABROLL, o ambulanță SMURD tip B2 și o autospecială de primă intervenție și comandă.

În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul evenimentului, în vagoane nu se afla nicio persoană, toți pasagerii (aproximativ 20), autoevacuându-se în siguranță, iar flăcările se manifestau violent la nivelul întregului tren.

Echipajele de pompieri au localizat și lichidat incendiul în jurul orei 07.20, iar în momentul de față acționează pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului. Din fericire, nu au existat persoane rănite. Trenul se află între localitățile Livada de Bihor și Oradea", a transmis lt. col. Camelia Roșca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel