Șeful Statului Major israelian: Ajungem la oricine ne amenință cetățenii

Herzi Halevi (centru). Foto: Agerpres
Herzi Halevi (centru). Foto: Agerpres

Israelul poate ajunge la orice persoană care pune în pericol cetățenii statului, insistă Herzi Halevi.

Israelul poate ajunge la orice persoană care amenință cetățenii săi, a afirmat Herzi Halevi, șeful Statului Major israelian, într-o conferință de presă susținută la baza aeriană Tel Nofet.

El a subliniat că operațiunea împotriva Hezbollahului libanez a transmis un "mesaj" clar adversarilor, indiferent de locul în care se află, potrivit Agerpres. 

„Suntem foarte bine pregătiți de atac și apărare”

"Această operațiune împotriva lanțului de comandă al Hezbollah este un mesaj clar pentru Hezbollah, dar este și un mesaj pentru Orientul Mijlociu și dincolo de acesta: vom ajunge la oricine amenință cetățenii statului Israel", a declarat generalul Halevi.

Potrivit lui, gruparea Hezbollah suportă consecințe tot mai mari. El a menționat că recentele acțiuni ale armatei israeliene au avut ca efect retragerea combatanților Hezbollah de la graniță.

Generalul a mai subliniat că Israelul și-a intensificat semnificativ atacurile în ultimele săptămâni și a avertizat că aceste operațiuni vor continua cât va fi necesar. "Avem multe capacități pe care încă nu le-am desfășurat și suntem foarte bine pregătiți deopotrivă pentru atac și apărare. Suntem pregătiți pentru viitoarele etape și le vom planifica eficient pentru zilele următoare", a adăugat el.

Vor mai exista lovituri

Herzi Halevi a raportat că armata israeliană a distrus mii de rachete și a eliminat zeci de comandanți Hezbollah. "Nu trece o zi fără ca agenții săi să fie uciși, iar capacitățile sale să fie reduse. În zilele următoare vor exista alte lovituri. Îi vom readuce pe locuitorii din nord la casele lor în deplină securitate și dacă Hezbollah nu înțelege totuși va primi lovitură după lovitură până când va pricepe", a avertizat el.

El a menționat și atacul israelian de vineri asupra unei ținte din zona sudică a Beirutului, precizând că liderii Hezbollah eliminați erau "responsabili de moartea a numeroși civili israelieni și planificau atacuri viitoare". "Este posibil ca ceea ce discutau în cursul reuniunii de vineri după-amiază să fie cum să se infiltreze în Israel, să asasineze civili și să răpească soldați", a comentat el.

Atacul israelian a provocat moartea a peste 50 de persoane, conform unui bilanț provizoriu, inclusiv copii, potrivit portalului L'Orient-Le Jour.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel