Diferenţa de vânzări de maşini noi în Ucraina în acest an faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021 este uriaşă, iar totul poate fi pus pe seama războiului.
În aprilie 2022, în Ucraina au fost vândute 2500 de maşini noi, arată autoexpert.md.
Lider în vânzări a devenit Toyota, care a vândut 411 de unități. Pe al doilea loc se clasează Renault cu 289 de mașini și pe al treilea loc se află Skoda, care a reușit să vândă 187 de mașini. De asemenea, în top 5 se clasifică Volkswagen (169) și Hyundai (161).
Prin comparaţie, în aprilie 2021, când în Ucraina nu era război, au fost vândute 11.022 de maşini noi. Cu tot cu luna aprilie, în primele patru luni din 2021 se vânduseră în Ucraina 31.118 maşini noi. Şi atunci Toyota era prima pe listă, urmată de Renault, Kia şi Skoda, scrie bestsellingcarsblog.com.
Grupul nipon Toyota Motor Corp a anunţat vineri scăderea planului său global de producţie în iunie, pentru a doua oară în această săptămână, reducând producţia planificată cu aproximativ 50.000 de vehicule, la 800.000 de unităţi, din cauza restricţiilor din China, transmite Reuters.
Cel mai mare producător auto din Japonia încă se aşteaptă să producă pe plan mondial 9,7 milioane de vehicule în actualul an financiar, deşi a avertizat că "există posibilitatea unui nivel mai scăzut".
La începutul lunii viitoare Toyota va suspenda producţia la unele fabrici interne, timp de o săptămână.
Anunţul Toyota reprezintă cea mai recentă dovadă a modului în care restricţiile severe introduse în China pentru stoparea pandemiei s-au adăugat incertitudinilor cu care se confruntă companiile auto şi alţi producători, afectaţi deja din cauza deficitului de semiconductori.
Marţi, Toyota anunţa scăderea planului său global de producţie pentru iunie cu aproximativ 100.000 de vehicule, la 850.000 de unităţi, din cauza deficitului de semiconductori, scrie Agerpres.
Bayerische Motoren Werke (BMW) anunță că îți va reduce dependența de gazele naturale, transmite Agerpres. Producătorul auto german explorează noi investiţii în energie solară, geotermală şi hidrogen, a spus luni directorul de producţie Milan Nedeljkovic, avertizând că interzicerea importurilor de gaz rusesc va bloca industria, relatează Reuters.
BMW, care s-a bazat în proporţie de 54% pe gazele naturale pentru consumul său de energie din 2021, analizează la ce fabrici poate monta panouri solare şi dezvoltă planuri cu autorităţile locale pentru a transporta hidrogen către uzina sa din Leipzig, Germania.
"Hidrogenul este extrem de potrivit pentru a reduce sau chiar a compensa cererea de gaze", a declarat, pentru Reuters, Nedeljkovic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu