Segregarea etnică la Medicina din Tg Mureș, cerută de Tokes în PE

tokes-slider
tokes-slider

Laszlo Tokes a cerut, joi, în Parlamentul European separarea pe criterii etnice a Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș. Situația la această instituție de învățământ nu este noua. DeCe News a scris despre Președintele PC din Spania, Dan Tănasă, critică atitudinea lui Tokes, calificând-o ca fiind antiromânească

”Mentalitatea retrogradă a vicepreședintelui Parlamentului European (PE), domnul Laszlo Tokes, a produs un nou episod regretabil în cadrul ședinței de joi a Minority Intergroup (MI) din cadrul Parlamentului European unde domnul Tokes a ridicat problema separării pe criterii etnice a Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, prilej cu care domnul Tokes și-a demonstrat din nou binecunoscuta retorică antiromânească solicitând europarlamentarilor din cadrul MI să ia măsuri împotriva politicii de ”românizare” a maghiarilor din Transilvania.

Folosindu-se de înalta poziție oficială, plătită atât de generos din fonduri publice, domnul Laszlo Tokes militează într-un mod abject împotriva României, promovând ca pe ceva dezirabil separatismul pe criterii etnice al unei universități de prestigiu din România, acuzând, culmea, ”românizarea” maghiarilor din Transilvania.

Acest nou gest al domnului Laszlo Tokes, care nu mă surprinde deloc, se înscrie firesc pe linia politică antiromânescă a acestuia, creionând un personaj nedemn de statul de demnitar al Statului Român. De peste 20 de ani domnul Tokes, alături de restul extremiștilor maghiari din România, luptă continuu pentru enclavizarea pe criterii etnice a unei zone din mijlocul României, servind interesele iredentist-șovine ale Ungariei”, se arată într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel