Maroc, surpriza turneului, înfruntă Franţa în a doua semifinală a Cupei Mondiale din Qatar.
Franţa este a doua finalistă a Cupei Mondiale, după victoria cu 2-0 contra Marocului. Ultimul act al competiţiei se anunţă extrem de spectaculos, pentru că Franţa lui Mbappe va întâlni Argentina lui Leo Messi, pe stadionul Lusail, duminică, 18 decembrie.
Les Bleus s-au impus prin golurile marcate de Theo Hernandez (5), Randal Kolo Muani (79) în faţa revelaţiei acestei ediţii şi se vor bate duminică pentru al treilea titlu mondial, după cele din 1998 şi 2018.
Echipa antrenată de Didier Deschamps a arătat în semifinale că este echipa mai matură şi mai valoroasă, reuşind să gestioneze meciul foarte bine după ce a avut şansa unei deschideri rapide de scor. Marocanii au demonstrat încă o dată că sunt o echipă tenace, ambiţioasă, însă lipsa de prospeţime, combinată cu o serie de probleme de lot (Aguerd s-a accidentat la încălzire, Saiss a ieşit în prima repriză, Mazraoui la pauză) şi de inspiraţie în faţa porţii au făcut ca drumul echipei antrenate de Walid Regragui să se încheie în semifinale.
Franţa a marcat la prima sa acţiune de poartă (5), când Theo Hernandez a reluat acrobatic în plasă după o minge respinsă de Dari la şutul lui Mbappe.
Leii din Atlas au fost foarte aproape de egalare în min. 10, când şutul lui Ounahi din afara careului a fost respins salvator de Lloris de la colţ.
În min. 17, francezii se puteau desprinde pe tabelă, după o eroare a lui Saiss, însă Giroud, care a scăpat spre poartă, a şutat violent în bară. O mare ocazie s-a consumat şi în min. 36, când Mbappe, lansat de Tchouameni, nu a reuşit să trimită bine spre poartă, El-Yamiq a respins şi Giroud a reluat pe lângă poarta goală.
Varane a creat şi el pericol în min. 40, cu o reluare la colţul scurt, la un corner executat de Griezmann, scrie Agerpres.
Marocanii au încheiat prima repriză pe val, trecând pe lângă egalare: la o fază prelungită de atac, fundaşul El-Yamiq (44) a trimis spectaculos în bară din foarfecă.
Echipa antrenată de Regragui a continuat să caute egalarea şi după pauză (marocanii au încheiat cu o posesie superioară, 51%-33%, 16% in constest, n. red.), dar acţiunile lor au fost din ce în ce mai palide cu trecerea timpului.
Konate a fost providenţial în faţa porţii (53), respingând pasa lui Attiat-Allah pentru Amallah. În min. 76, Tchouameni a comis o greşeală în propria jumătate, dar Hamedallah nu a reuşit să profite şi a pierdut mingea în cele din urmă.
La poarta cealaltă, Fofana (74) a şutat pe lângă din unghi, însă imprecis.
Franţa a închis conturile în min. 79, când Randal Kolo Muani a marcat la prima atingere după intrarea pe gazon, împingând mingea în plasă după şutul lui Mbappe deviat de Ezzalzouli.
În ultimele minute nu a lipsit mult ca africanii să înscrie golul de onoare, dar Ounahi (90+3) a şutat peste poartă din marginea careului, iar apoi Kounde (90+4) a respins din faţa porţii mingea deviată de Hamedallah, la şutul aceluiaşi Ounahi.
Franţa este prima echipă care joacă două finale consecutive de Cupă Mondială de la Brazilia în 2002. Doar Italia (1934 şi 1938) şi Brazilia (1958 şi 1962) au reuşit să cucerească două trofee consecutive.
FINAL
Min 80: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FRANŢA. Randal Kolo Muani înscrie.
Min 45: A început partea a doua!
PAUZĂ
Min 17: Bară pentru Giroud!
Min 5: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FRANŢA. Theo Hernandez deschide scorul pentru francezi.
Min 1: A început meciul!
Echipele de start pentru meciul dintre selecţionatele Franţei, campioana mondială en titre, şi Marocului, care are loc miercuri, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, scrie Agerpres:
Franţa: 1. Hugo Lloris (căpitan) - 5. Jules Kounde, 4. Raphael Varane, 24. Ibrahima Konate, 22. Theo Hernandez - 13. Youssouf Fofana, 8. Aurelien Tchouameni - 11. Ousmane Dembele, 7. Antoine Griezmann, 10. Kylian Mbappe - 9. Olivier Giroud. Selecţioner: Didier Deschamps.
Rezerve: 16. Steve Mandanda, 23. Alphonse Areola - 2. Benjamin Pavard, 3. Axel Disasi, 6. Matteo Guendouzi, 12. Randal Kolo Muani, 15. Jordan Veretout, 17. William Saliba, 18. Dayot Upamecano, 20. Kingsley Coman, 25. Eduardo Camavinga, 26. Marcus Thuram.
Maroc: 1. Yassine Bounou - 2. Achraf Hakimi, 18. Jawad El-Yamiq, 6. Romain Saiss (căpitan), 5. Nayef Aguerd, 3. Noussair Mazraoui - 7. Hakim Ziyech, 8. Azzedine Ounahi, 4. Sofyan Amrabat, 17. Sofiane Boufal - 19. Youssef En-Nesyri. Selecţioner: Walid Regragui.
Rezerve: 12. Monir El Kajoui, 22. Ahmed Tagnaouti - 9. Abderrazzaq Hamedallah, 10. Anass Zaroury, 11. Abdelhamid Sabiri, 13. Ilias Chair, 14. Zakaria Aboukhlal, 15. Selim Amallah, 16. Abdessamad Ezzalzouli, 20. Achraf Dari, 23. Bilal El Khannouss, 24. Badr Benoun, 25. Yahya Attiat-Allah, 26. Yahya Jabrane.
Arbitru: Cesar Arturo Ramos Palazuelos; arbitri asistenţi: Alberto Morin Mendez, Miguel Angel Hernandez Paredes (toţi din Mexic); al patrulea oficial: Jesus Valenzuela Saez (Venezuela)
Argentina este prima echipă calificată în finala Cupei Mondiale, după succesul de marţi seară, scor 3-0, contra Croaţiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu