Consumate în stare crudă, sau coapte la cuptor, seminţele de floarea-soarelui, cât şi cele de dovleac, sunt o sursă excelentă de sănătate.
În momentul în care sunt prăjite și tăvălite prin sare, ele se transformă într-un produs nociv.
Astfel, potrivit Antena 1, odată prăjite cu sare, semințele devin un pericol pentru organism.
Rinichii sunt afectaţi de sarea în exces
Rinichii sunt cei mai afectaţi din cauza excesului de sare, spun nutriţioniştii. Cantitatea maximă de sare pe zi este de 5-6 grame. Or, noi mâncăm până şi de 15 ori mai multă sare, spun specialiştii.
Sunt toxice pentru ficat
Pe de altă parte, seminţele prăjite cu sare, fie ele de floarea-soarelui ori de dovleac, sunt foarte toxice, din cauza uleiurilor care la temperaturi crescute dezvoltă compuşi cancerigeni.
Aceştia sunt extrem de toxici pentru ficat şi pot, de asemenea, să crească riscul de cancer al colonului.
Provoacă hipertensiune
Nutriţioniştii mai spun că explozia cazurilor de hipertensiune din ultimii ani, mai ales în rândul tinerilor, are drept cauză şi consumul de alimente foarte sărate, printre care şi seminţele prăjite.
Astfel că printre pericolele consumului de seminţe sărate se numără hipertensiunea şi bolile asociate acestei probleme, cum ar fi infarctul, accidentul vascular cerebral sau scăderea vederii.
Îngraşă
Persoanele care au probleme cu greutatea ar trebui să evite pe cât posibil consumul de seminţe sărate pentru că sarea în exces favorizează retenţia de apă în organism.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News