Seminarul Yukimitsu Kobayashi Sensei, Hombu Dojo Shihan își așteaptă aikidoka

Fundaţia Română de Aikido Aikikai şi Centrul de Artă şi Cultură Japoneză Cluj organizează în perioada 22 – 25 martie seminarul internaţional de aikido Yukimitsu Kobayashi Sensei, Hombu Dojo Shihan, care se va desfășura în Dojo-ul Central al Fundatiei Romane de Aikido Aikikai, situat în Cluj-Napoca, pe strada Plopilor, la nr. 62, potrivit unui comunicat.

Shihan Yukimitsu Kobayashi 7 Dan Aikido Aikikai este un reprezentant al Aikikai Hombu Dojo Tokyo, adică al sediului central al organizaţiei care are ca scop dezvoltarea şi promovarea aikidoului în lume.

Seminarul se va bucura de prezența sportivilor aikidoka din ţară, dar şi de peste hotare, fiind așteptate, joi seara și vineri dimineața, delegații din Ucraina, Republica Moldova şi Bulgaria, fiecare fiind condusă de preşedintele organizaţiei de aikido a ţării respective.

Sala de aikido Musubi Dojo, inaugurată în luna martie 2010, este singurul dojo din România dedicat în exclusivitate practicării aikido-ului, special construită pentru acest tip de antrenamente.

Fundaţia Română de Aikido Aikikai a luat fiinţă în 1997, iar zece ani mai târziu a primit recunoaşterea oficială a Fundaţiei Aikikai, Hombu Dojo Tokyo. În prezent, organizaţia cuprinde peste 36 de dojo-uri în ţară, având aproximativ 3000 de membri.

În aikido, primul grad este cel de 6 kyu. De la primul grad şi până la obţinerea centurii maro, adulţii poartă doar centură albă (centurile colorate se folosesc doar la copii). Atâta timp cât poartă centură albă, aikidoka respectiv este încadrat la categoria de începător (6 kyu – 2 kyu). Un aikidoka avansat este cel care are centură maro, respectiv centură neagră (1 kyu, dan).

Vezi aici programul seminarului condus de Yukimitsu Kobayashi Sensei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel