Update: Semnal că în câteva ore ar putea începe invazia în Fâșia Gaza. Anunț de ultimă oră privind conflictul din Israel! / video

Agerpres
Agerpres

Anunț de ultimă oră privind conflictul din Israel! 

UPDATE: Granița dintre Egipt și Gaza deja s-a închis, după aproape jumătate de oră. Niciun civil nu a fost lăsat să treacă. Au trecut doar 20 de camioane cu ajutoare.

UPDATE: Camioanele de ajutor intră prin punctul de trecere a frontierei Egiptului Rafah cu Gaza. Camioane încărcate cu ajutor umanitar au început să intre sâmbătă prin punctul de trecere Rafah spre Fâșia Gaza, au arătat imagini de la televiziunea de stat egipteană.

Știrea inițială:

Punctul de trecere a frontierei Rafah dintre Gaza și Egipt se va deschide sâmbătă, 21 octombrie, la ora locală 10.00, potrivit Ambasadei SUA, citată de Sky News.

Pot pleca doar cetățenii străini

Ambasada SUA în Israel a declarat că frontiera dintre Fâşia Gaza şi Egipt s-ar putea deschide sâmbătă, sugerând că o astfel de decizie le-ar permite străinilor să părăsească enclava palestiniană aflată sub asediu, transmite Reuters.

Într-o postare pe social media, ambasada Statelor Unite ale Americii în Israel a anunţat că „a primit informaţii” că punctul de trecere al frontierei de la Rafah s-ar deschide la ora locală 10.

„Nu ştim cât timp va rămâne deschis pentru ca cetăţenii străini să părăsească Gaza”, a mai transmis ambasada americană în Israel în postarea citată.

Youtube video image

Acest lucru ar putea fi un semnal că Israel se pregătește, în următoarele ore, să invadeze Fâșia Gaza. Probabil s-a ajuns la un consens, la o negociere și îi eliberează de acolo pe cetățenii străini. Lucrurile sunt destul de clare, motiv pentru care ne așteptăm, din moment în moment, să înceapă operațiunea Israelului în Fâșia Gaza. Stați pe DC News pentru a fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră!

Israelul a cerut sâmbătă cetăţenilor săi care se află în Egipt, Iordania şi Maroc să părăsească aceste ţări „cât mai repede cu putinţă” din cauza „agravării manifestaţiilor împotriva Israelului”

O alertă similară, de nivel 4, cel mai ridicat, a fost deja emisă pentru Turcia. Apelul a fost făcut într-un comunicat comun emis de Agenţia de Securitate Naţională, Biroul prim-ministrului şi Ministerul Afacerilor Externe, menţionează EFE.

„Din cauza continuării războiului, în ultimele zile s-a detectat o nouă recrudescenţă importantă a protestelor împotriva Israelului în mai multe ţări, în special în ţările arabe din Orientul Mijlociu, dublate de mostre de ostilitate şi violenţă împotriva simbolurilor israeliene şi evreieşti”, potrivit comunicatului citat de agenţia de presă spaniolă.

Mii de oameni s-au adunat vineri în Iordania, Egipt şi Turcia pentru a cere încetarea campaniei de bombardamente ale armatei israeliene asupra Fâşiei Gaza, transmite Reuters.

VEZI AICI MAI MULTE DETALII - https://www.dcnews.ro/trecerea-rafah-este-deschisa-ambasada-sua-din-israel-anunta-cand-ar-putea-cetatenii-straini-sa-plece-din-gaza-update-video_934927.html

CITEȘTE ȘI: Scenariu maximal privind situația din Israel - marele pericol. Chirieac: Curtifan spune corect. Acestea fiind zise... poate că cetățenii români ar trebui să facă un lucru-cheie - https://www.dcnews.ro/scenariu-maximal-privind-situatia-din-israel-marele-pericol-chirieac-curtifan-spune-corect-acestea-fiind-zise-poate-ca-cetatenii-romani-ar-trebui-sa-faca-un-lucru-cheie_934992.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel