Semnale despre starea de sănătate ce trec neobservate

Semnale despre starea de sănătate ce trec neobservate
Semnale despre starea de sănătate ce trec neobservate

Corpul poate transmite anumite semnale despre starea de sănătate.

Buze uscate și crăpate

Dacă te confrunți des cu această problemă, este un semn ce poate indică o posibilă alergie sau deshidratare. Atunci când este vorba de o alergie poartă denumirea de cheilită alergică și poate fi provocată de cosmetice pentru buze, medicamente, produse pentru igiena dentară sau unele alimente.

Picioare umflate

Dacă stai multe ore pe zi în picioare, este normal să te confrunți cu umflarea picioarelor. De asemenea, femeile însărcinate și persoanele supraponderale se pot confrunta des cu această problemă. Dar cu toate acestea, când nu există nicio cauză evidentă a umflării picioarelor, este posibil ca unele afecțiuni circulatorii sau ale inimii să fie responsabile. 

Limba palidă

În mod normal, limba ar trebui să fie roz. Dacă limba ta este uscată și palidă, este un semn că te poți confrunta cu o deficiență de fier. Analizele uzuale de sânge îți pot arăta dacă nivelul de fier din sânge este adecvat.

Mirosul anormal al transpirației

Mirosul transpirației poate oferi numeroase informații cu privire la starea de sănătate. Persoanele care suferă de diabet pot avea un miros al transpirației ușor dulceag din cauza acumulării de zahăr pe piele. Problemele de ficat sau rinichi se pot manifesta și printr-un miros al transpirației care amintește de amoniac.

VEZI ȘI CANCER, TRATAMENT COMBINAT. Prof. Dan Duda: ACEASTA este direcția pentru viitor

Rărirea sprâncenelor

Dacă sprâncenele tale încep să se rărească, ar putea fi din cauza tulburărilor glandei tiroide. Acest lucru se întâmplă atât în cazul hipo sau hipertiroidismului. 

[citeste si]

Gambe mai subțiri

Femeile care au gambe cu circumferința mai mică de 33 de centimetri ar putea avea un risc mai mare de a suferi un accident vascular cerebral, potrivit unui studiu realizat în anul 2008, notează eva.ro.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel