Logopedul Iuliana Baban a vorbit despre cum trebuie să fie copilul mic înainte să vorbească efectiv, ce trebuie să facă și când ar trebui să ne îngrijorăm.
”Zona de înțelegere este prioritară, prima care se dezvoltă și pe aceea o urmărim cu precădere, pentru că, într-adevăr sunt copii care, pe fondul unei timidități, încep să se deschidă mai greu în fața celorlalți. Acolo am putea să spunem că este o teamă socială. Dar acolo unde observăm că nu este atent când îi comunicăm o cerere, când nu înțelege când îl rugăm să ne aducă un anumit obiect, când nu reușește să îndeplinească comenzi simple, acolo deja ne putem semne mari de întrebare și recurgem către o evaluare de specialitate” a spus Iuliana Baban, logoped psihopedagog, în cadrul emisiunii ”Ultrapsihologie”.
Mai este și aspectul în care copilul nu a fost stimulat de mic să interacționeze cu oamenii, fiind expus la ecrane, a remarcat psihoterapeutul Ramona A. Dumitru. ”Acel copil nu știe cum să se confrunte cu realitatea și cum să o vară” a remarcat psihologul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu