Semnalul dat de SUA despre România, în plină dezbatere Schengen. ”Sunt incredibil de recunoscătoare”

Semnalul dat de SUA despre România, în plină dezbatere Schengen. ”Sunt incredibil de recunoscătoare” / Foto: Pixabay
Semnalul dat de SUA despre România, în plină dezbatere Schengen. ”Sunt incredibil de recunoscătoare” / Foto: Pixabay

SUA a transmis un semnal către România, în plină dezbatere pentru aderarea țării noastre la Spațiul Schengen.

SUA ar fi avut un rol decisiv pentru influențarea ridicării vetoului pe Schengen aerian de către Austria. Presa scria ieri că discuțiile recente dintre fostul ambasador al SUA în Austria, Ronald Lauder, și diplomatul american responsabil pentru Europa, James O'Brien, cu politicienii de la Viena au fost, de asemenea, decisive pentru influențarea lui Nehammer, având în vedere că România este un important aliat al SUA în Europa de Est.

VEZI ȘI: Dedesubturile ridicării vetoului pe Schengen aerian de către Austria. Lobbyul făcut de SUA pentru influențarea lui Nehammer. Ciolacu a avut discuții recent cu Antony Blinken

Kathleen Kavalec: Statele Unite sunt incredibil de recunoscătoare pentru tot ceea ce a făcut România

Totuși, SUA pare că a dat un semnal către România chiar cu o zi înainte. Într-o filmare postată pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA în România, Kathleen Kavalec sublinia aprecierea SUA față de România privind implicarea și susținerea în exportul de cereale ucrainene.

"Statele Unite sunt incredibil de recunoscătoare pentru tot ceea ce a făcut România", spune doamna ambasador Kathleen Kavalec, care a participat recent la o nouă reuniune la nivel înalt pentru consolidarea exporturilor de cereale ucrainene și a securității alimentare globale.

Pe 7 și 8 decembrie, SUA s-au alăturat reprezentanților din România, Ucraina, Republica Moldova și Uniunea Europeană pentru a căuta împreună soluții reciproc avantajoase care să susțină un volum ridicat de exporturi de cereale ucrainene, să îmbunătățească reziliența și flexibilitatea rutelor comerciale regionale și să combată insecuritatea alimentară cauzată de decizia Rusiei de a se retrage din Inițiativa privind exportul de cereale prin Marea Neagră (BSGI)", transmite Ambasada SUA în București într-o postare pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel