Semnalul la internet se întoarce, gradual, în Gaza

Foto: Pete Linforth/ Pixabay
Foto: Pete Linforth/ Pixabay

Comunicațiile telefonice și de internet revin treptat în Fâșia Gaza, conform mai multor mijloace de presă palestiniene, citate de Reuters.

Vă reamintim că, potrivit lui Elon Musk, Starlink va sprijini legăturile de comunicare în Gaza cu „organizații de ajutor recunoscute internațional”, conform Reuters.

„Niciun terminal din Gaza nu a încercat să comunice cu constelația noastră”, a spus Musk într-o postare pe social media X, adăugând că „SpaceX va sprijini legăturile de comunicare cu organizațiile de ajutor recunoscute la nivel internațional”.

Telefonia și internetul au picat, vineri după-amiază, în  Fâșia Gaza, ca urmare a bombardamentelor tot mai dese.

În prezent, armata israeliană a cerut în mod imperios civililor din nordul Fâșiei Gaza să se mute temporar în sud, până când IDF va curăța zona de teroriștii Hamas.

Israelul a promis că va lupta împotriva angajamentului lui Elon Musk de a oferi organizațiilor de ajutor din Gaza serviciul prin satelit Starlink, în timp ce Fâșia Gaza are dificultăți majore în a asigura conectivitate la Internet, conform CNN.

Ministrul israelian al Comunicațiilor, Shlomo Karhi, a declarat pe X, cunoscut anterior ca Twitter, că Hamas „îl va folosi pentru activități teroriste”.

„Poate că Musk ar fi dispus să condiționeze de eliberarea bebelușilor, fiilor, fiicelor, bătrânilor noștri răpiți. Toți! Până atunci, biroul meu va tăia orice legătură cu Starlink”, a postat Karhi.

Musk a făcut anunțul pe X, pe care îl deține, după ce reprezentantul democrat american Alexandria Ocasio-Cortez a spus că „închiderea oricărei comunicări către o populație de 2,2 milioane este inacceptabilă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel