Senator republican: Guvernul rus e „un paria”. SUA ar trebui să continue „să ridice sancțiunile împotriva a ceea ce e un regim malefic”

Putin
Putin

Senatorul din Utah Mitt Romney, un republican, a numit duminică guvernul rus „un paria” și a spus că SUA ar trebui să continue „să ridice sancțiunile împotriva a ceea ce este un regim malefic”.

„Lumea susține poporul Ucrainei... Guvernul rus este un paria, iar întreaga lume ar trebui să protesteze și să informeze Rusia cât de rău este văzută pe scena mondială”, a declarat Romney pentru Dana Bash de la CNN.

Amintim că el a numit Rusia, și în trecut, „dușmanul nostru geopolitic numărul unu”, în timpul unui interviu cu Wolf Blitzer de la CNN.

De asemenea, întrebat dacă a fost corectă mișcarea ca SUA și țările occidentale să anunțe sancțiuni suplimentare Rusia și să expulzeze anumite bănci rusești de la SWIFT, Romney a spus că acest lucru chiar trebuie să continue.

„Acele sancțiuni vor avea un impact”, a spus el, adăugând că este „o veste bună” că sancțiunile merg până la oligarhi. „Să continuăm să ridicăm sancțiunile împotriva a ceea ce este un regim rău!”, a mai zis el.

VEZI ȘI: SUA, după anunţul preşedintelui rus privind alerta forţelor de descurajare: Putin 'fabrică ameninţări'

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, 'fabrică ameninţări care nu există', a acuzat duminică purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, la scurt timp după ce Moscova a anunţat că-şi pune în alertă 'forţele de descurajare' ale armatei ruse, care pot include şi o componentă nucleară, transmite AFP.

„Este vorba despre o schemă repetată pe care am observat-o din partea preşedintelui Putin în timpul acestui conflict, şi anume fabricarea unor ameninţări care nu există cu scopul de a justifica continuarea unei agresiuni. Rusia nu a fost ameninţată în niciun moment de NATO sau de Ucraina (...) Avem capacitatea să ne apărăm, dar trebuie să şi atragem atenţia asupra a ceea ce vedem aici, din partea preşedintelui Putin', a declarat Psaki. Anterior, ambasadoarea SUA la Naţiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield, a declarat că „preşedintele Putin continuă să escaladeze acest război într-un mod cu totul şi cu totul inacceptabil şi trebuie să continuăm să facem faţă acţiunilor lui în cel mai ferm mod cu putinţă”.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat duminică plasarea în stare de alertă a „forţei de decurajare” a armatei ruse, care poate cuprinde o componentă nucleară, în a patra zi a invaziei Rusiei în Ucraina. EFE notează că şeful statului rus a ordonat plasarea forţelor de descurajare ruse în „regim special de serviciu” după ”declaraţii agresive” din partea principalelor ţări membre ale NATO.

„Responsabili de cel mai înalt grad din principalele ţări ale NATO îşi permit declaraţii agresive împotriva ţării noastre, de aceea îi ordon ministrului apărării şi şefului Statului Major General să pună forţele de descurajare ale armatei ruse într-un regim de serviciu special', a declarat Putin, citat de TASS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel